Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Netflix kondigt twee nieuwe Far Cry-series aan (met een plottwist)

Netflix heeft twee nieuwe Far Cry-series aangekondigd, waaronder het opvallende Captain Laserhawk. Plus: het eerste beeld van de aankomende Splinter Cell!

Netflix duikt op gamefranchises

Van Disney en Paramount tot Warner Bros.: zo’n beetje elke klassieke Hollywood-studio is gretig bezig met zijn eigen franchises binnenshuis houden. Zelfs Amazon heeft met de overname van MGM een flink aantal grote filmreeksen in handen.

Nieuwkomers zoals Netflix moeten het doen met wat overblijft. Zonder een lange geschiedenis als studio is de streamingdienst grotendeels afhankelijk van eigen Originals. Gelukkig heeft Netflix een geheim wapen: adaptaties van videogames.

Want man, wat zijn er een hoop op games gebaseerde films en series aangekondigd. Cuphead, Tomb Raider, Assassin’s Creed, Cyberpunk 2077, Castlevania, The Witcher: dit is slechts een kleine greep. Het aantal adaptaties van grote gamefranchises lijkt praktisch eindeloos.

Twee Far Cry-series

Daar komen nu nog eens twee series bij. Ubisoft en Netflix hebben afgelopen vrijdag de gamebeurs E3 aangegrepen om twee nieuwe Originals aan te kondigen. Het gaat om twee op Far Cry gebaseerde shows.

Far Cry is de megasuccesvolle franchise van Ubisoft, de¬†publisher die je onder andere kent van Assassin’s Creed. Blijkbaar hoeft Ubisoft de lancering van de Asssassin’s Creed-serie niet af te wachten om verder in zee te gaan met de streamingdienst.

De eerste aangekondigde serie is Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix. Daar hebben we ook de eerste beelden van:

80’s-anime

Nee, dat is niet direct de setting waar je bij Far Cry aan denkt. Captain Laserhawk is gebaseerd op Blood Dragon, een DLC voor Far Cry 3 die in een futuristisch¬† 80’s-jasje werd gestoken.

Het project wordt beschreven als een “een originele anime met alter ego’s van Ubisoft-personages in een veelgeprezen eerbetoon aan de vroege jaren 80.”

Anime is wat Netflix betreft een rekbaar begrip. Waar het over algemeen gedefinieerd wordt als “Japanse animatie”, is het wat Netflix betreft vooral een stijltje. De streamingdienst noemt regelmatig ook Amerikaanse producties gewoon anime.

Castlevania

Voor fans van Castlevania is het goed nieuws. Adi Shankar, de producent van die Netflix Original, is namelijk ook degene die aan het roer staat van Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix. Hij beschrijft het project als onderdeel van een soort knotsgekke fan-remix van alle Ubisoft-reeksen, een overkoepelend universum waar meer series onder kunnen gaan vallen.

Volgens vakblad Variety hebben Netflix en Ubisoft zes afleveringen besteld. Maar daar blijft het niet bij! Er komt namelijk nog een Far Cry-serie aan. En daar blijft het helaas ook meteen bij. Hoe de tweede show eruit gaat zien blijft voorlopig een mysterie. Het ligt echter voor de hand dat de tweede adaptatie van de games representatiever zal zijn voor de stijl en gameplay van de franchise.

Wordt hopelijk vervolgd! Voor beide Far Cry-series zijn nog geen releasedata aangekondigd. Helaas hebben Ubisoft en Netflix ook geen nieuws over de aankomende live-action Assassin’s Creed-serie gemeld.

Splinter Cell

Gelukkig is er toch nog meer nieuws. Netflix heeft een zeer summiere update omtrent de aankomende Splinter Cell-serie gedropt. Ook een Ubisoft-franchise. Het gaat slechts om één afbeelding, die je hieronder kunt bewonderen. Het enige nieuws lijkt te zijn dat we met een wat oudere Sam Fisher aan de slag gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.