Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 14 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

25 simpele recepten voor het EK: heerlijk voetbalvoer

De eerste wedstrijden van Oranje beginnen pas om 21:00, maar op een gegeven moment speelt Nederland ook om 18:00. Precies tijdens etenstijd. Speciaal voor de voetballiefhebbers die geen minuut van het EK willen missen hebben we 25 supersimpele recepten voor je klaar staan.

Simpele recepten voor het EK

Stuk voor stuk getest door onze collega’s van Culy.nl. Makkelijk om te bereiden, en op te eten terwijl je ogen gefixeerd zijn op het televisiescherm. Elke dag eten laten bezorgen is ook zo’n dure grap, zeker als Oranje het zo ver weet te schoppen als we natuurlijk allemaal hopen.

De ultieme voetbalmaaltijd: Pizza

Het is dé simpele maaltijd voor op de bank: pizza. Toch kun je next-level gaan door de diepvriespizza te overtreffen, zonder dat UberEats of Thuisbezorgd er aan te pas hoeven te komen. Zelf een fantastische pizza bereiden is namelijk veel makkelijker dan je denkt. Van Japan tot Italië, hieronder vind je vijf van onze favoriete pizza-recepten. Protip: brand niet je mond doordat je gebiologeerd naar Oranje zit te staren en zonder na te denken een slice in je mond gooit.

Onze favoriete pizza-recepten:

Empanadas of samosa’s

Bij voedsel voor tijdens het EK denk je waarschijnlijk eerder aan een patatje of pizza’s, maar onderschat de empanada en de samosa niet. Ze komen uit twee totaal verschillende werelddelen, maar lijken genoeg op elkaar om hier allebei mee te pakken. Het idee is simpel: vlees en groente in een pakketje van deeg, perfect krokant gebakken. In één keer in je mond te proppen, en ook nog eens afwisselend te maken door meerdere dipjes neer te zetten. Kan ook vegetarisch!

Onze favoriete recepten voor Empanadas of samosa’s:

Dim sum & sushi

Over zalige pakketjes gesproken. Met dim sum en sushi kun je de hele wedstrijd door gevarieerd blijven eten, dankzij de vele smaken die mogelijk zijn. Makkelijk om te bereiden, met simpele en goede ingrediënten die je dankzij de juiste recepten kunnen verrassen. Afhankelijk van hoe ver Oranje komt kun je blijven afwisselen tot de finale.

Onze favoriete recepten:

Wraps

Wraps, wie kent ze niet. Je kunt ze van te voren bereiden en koud uit de koelkast eten, of tijdens de rust je gasten zelf hun eigen wrap laten beleggen middels jouw voorbereide ingrediënten. Ideaal voedsel om zonder na te denken tijdens de EK-wedstrijden erbij te pakken.

Onze favoriete wraps-recepten:

Hamburgers

Eerlijk: dit was een pittige. Hamburgers zijn allesbehalve makkelijk om op te eten zonder te knoeien, dus onze collega’s van Culy.nl twijfelden of de onderstaande recepten wel geschikt zijn. Maar hé, pak er een groot bord bij en je zit goed. De kans is immers groot dat je toch burgers gaat bestellen, dus waarom niet de gelegenheid aangrijpen om ze zelf te leren bereiden?

Onze favoriete hamburger-recepten:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.