Noah Korevaar
Noah Korevaar Disney+ 16 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Falcon and The Winter Soldier-ster verbaasd over eigen Emmy-nominatie

The Falcon and The Winter Soldier is beloond met maar liefst vijf Emmy-nominaties. Een topbegin voor Marvel Studios, gezien het de eerste televisieserie is die ze in productie brachten. Toch is één van de acteurs uit de serie er zelf ook enorm verbaasd over.

Eerder deze week kwamen de nominaties voor de Emmy Awards van 2021 binnen. De Oscars van de televisiewereld. Al zou je anno 2021 kunnen stellen dat de Emmy’s meer voorstellen. Maar goed.

Marvel scoort berg Emmy-nominaties

Vooral sinds de opkomst van streamingdiensten als Disney+ en HBO Max is het een intrigerende strijd geworden. Shows als Loki en The Mandalorian bewijzen dat televisieseries niet meer onder hoeven te doen voor films. Ook niet qua budgetten en special effects.

Marvel Studios betreedt dit jaar ook het strijdtoneel, en hoe. De studio maakt pas sinds kort series, maar domineert direct al de Emmy Awards. WandaVision staat op de tweede plek in het lijstje van de meest genomineerde series.

Disney+ scoort überhaupt, zoals je in ons overzicht kunt zien. The Mandalorian pakt wat nominaties betreft zelfs een gedeelde eerste plek naast The Crown, de Original waar Netflix nog steeds flink op teert wat prijzen betreft.

The Falcon and The Winter Soldier

Terug naar Marvel. WandaVision steelt dus de show, maar The Falcon and The Winter Soldier is ook goed voor vijf nominaties. Netjes, maar dat valt in het niet bij Wanda’s avonturen.

Een van die vijf nominaties valt in het bijzonder op. Don Cheadle had een korte cameo in The Falcon and The Winter Soldier. Anderhalve minuut, negentig seconden, was hij in beeld. De kans is groot dat je tegen de tijd dat de finale begon alweer vergeten was dat de 56-jarige Marvel-acteur ook in de Disney+-serie zat.

Toch is hij genomineerd voor Oustanding Guest Actor in a Drama Series. Blijkbaar hebben die negentig seconden een diepe indruk gemaakt op de jury. Zelfs voor de gastacteur-Emmy is dat bizar kort.

Verbazing

Jij bent niet de enige die het op zijn zachtst gezegd opmerkelijk vindt. Sterker nog, Cheadle zelf snapt er ook niks van, aldus de Marvel-ster op Twitter:

Fans waren even verbaasd als trots:

Toch zijn we het eens met de onderstaande Twitteraars:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.