Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 16 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO verrast Star Wars-fans met Ultimate Collector Republic Gunship

De kans is groot dat je ook deze zomer grotendeels door de pandemie in Nederland doorbrengt. Gelukkig hoef je je niet te gaan vervelen. LEGO blijft op hoog tempo nieuwe sets voor volwassenen onthullen, met vandaag het hoogtepunt voor Star Wars-fans: de LEGO Star Wars Ultimate Collector Series Republic Gunship.

Een hele mond vol, maar dat past ook wel bij het formaat van deze gloednieuwe set. Het ruimteschip bestaat namelijk uit maar liefst 3292 steentjes. Na uren bouwen heb je een Republic Gunship van 68 centimeter lang en 33 centimeter hoog op je tafel staan.

LEGO Star Wars Republic Gunship

Dankzij de imposante vleugels, die we kennen uit The Clone Wars, heeft het reusachtige ruimteschip een spanwijdte van 74 centimeter. Ja, het wordt praktisch tijd om een extra kamer voor LEGOโ€™s 18+-sets in te richten.

Bij de Ultimate Collector Series Republic Gunship krijg je twee minifiguren: Mace Windu en een Clone Trooper Commander. Verder krijg je er een standaard en bordje bij waarmee je het bouwwerk op museumwaardige wijze kunt tentoonstellen in je huis.

Het is geen set waarmee je door je huis gaat rennen, maar toch zijn er genoeg authentieke details om de Slag om Geonosis mee na te spelen. Het Gunship is uitgerust met twee cockpits, twee kanonnen en geschutskoepels. Die laatste kun je ook open maken om er minifiguurtjes in te stoppen.

LEGO Star Wars Ultimate Collector Series Republic Gunship
๐Ÿš€ (Afbeelding: LEGO)
LEGO Star Wars Ultimate Collector Series Republic Gunship
๐Ÿš€ (Afbeelding: LEGO)

Gekozen door de fans

Desnoods verzin je de ultieme cross-over door Spider-Man erbij te pakken. Het is jouw feestje! Ook kunnen de deuren aan beide kanten open en naar achteren geschoven worden. Ook aan de achterkant kun je bij de binnenkant.

Wat de Star Wars Ultimate Collector Series Republic Gunship verder zo tof maakt is het feit dat de set voortkomt uit eenย poll onder fans. Zij mochten vorig jaar stemmen van welk iconische ruimteschip ze een Ultimate Collectors-versie wilden.

Imposant schip, imposant prijskaartje

Al met al is de Republic Gunship een imposante set waarmee je vele vakantiedagen zoet zult zijn. Niet voor niks is de Star Wars-set 18+ volgens de website van LEGO. Daar hoort ook een imposant prijskaartje bij: de set is vanaf 1 augustus verkrijgbaar en gaat 349,99 euro kosten. Wat UCS-sets betreft is dat aan de goedkope kant, maar het blijft een megabedrag. Voor dat geld kun je ook een Nintendo Switch kopen.

(Afbeeldingen: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.