Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 23 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische fiets van Batavus is ‘best getest’ op prijs en kwaliteit

De elektrische fiets is hot in Nederland en dat is eigenlijk best vreemd in een vlak land. Wellicht heeft het er iets mee te maken dat de e-bike steeds goedkoper wordt. Dat zagen we eerder al bij de Lidl, Kruidvat en Aldi. Maar kijkend naar de prijs-kwaliteitverhouding wint de Batavus Fonk E-go. Telegraaf bestempelt deze elektrische fiets als ‘beste koop’ en de Batavus Fonk E-go is tevens de ‘beste koop’ van de AD Fietstest.

Elektrische fiets Batavus Fonk E-go best getest

Hoe Nederlands wil je het hebben? Een perfecte prijs-kwaliteitverhouding en een oer-Hollands merk. Juist, ook Batavus heeft zichzelf in de markt van de e-bikes geduwd en hoe?!. De beste elektrische fiets van het bedrijf dat 110 jaar geleden in Heerenveen werd opgericht, is volgens kenners dus de Batavus Fonk E-go. Zoals je ziet een oerdegelijke en stijlvolle e-bike met een goede prijs: 1.399 euro.

elektrische fiets, batavus, fonk e-go, beste koop, test, prijs, kwaliteit

Dan de technische specificaties. De Batavus Fonk E-go heeft een standaard actieradius van 108 kilometer, maar je krijgt er gratis een grotere accu bij, waardoor de actieradius op 143 kilometer komt te liggen. Diehards kunnen er voor 150 euro nóg een grotere accu bijkopen, die zorgt voor een actieradius van 161 kilometer. Dat laatste lijkt ons niet nodig, maar ieder zo zijn wensen. De e-bike beschikt over E-motion technologie, wat kort gezegd betekent dat je op deze elektrische fiets comfort hebt zonder onnodig ingewikkelde displays en softwareprogramma’s. Het paneel is eenvoudig te bedienen en je hebt de keuze uit vijf ondersteuningsstanden. Bij de E-motion technologie zit de motor in het voorwiel. Voor meer technische details kijk je hier.

Goedkope e-bike van de Lidl, Aldi en Kruidvat

De Batavus Fonk E-go is beter dan dan de e-bikes van de Lidl, Aldi en Kruidvat, daarover bestaat geen twijfel. Maar als je puur voor de prijs gaat, dan kan het nog veel Nederlandser. Bekijk hier, (Lidl), hier (Aldi) en hier (Kruidvat) om de goedkoopste e-bikes met elkaar te vergelijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.