Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 23 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

De zonnebril van ‘The Dude’ uit Big Lebowski is opnieuw uitgebracht

The Dude uit uit The Big Lebowski ken je van zijn badjas, white russian, jointje en ultiem relaxte vibe. Vergeten we nog zijn zonnebril. En ja, die wil je hebben. Goed nieuws: zonnebrillenmerk Vuarnet herintroduceert de zonnebril.

De zonnebril van The Dude uit The Big Lebowski

Jeff Bridges werd door de Coen Brothers gecast voor The Big Lebowski, nog niet wetende dat hij zou uitgroeien tot een eeuwige legend. In die film speelde Jeff Bridges de rol van bowlingfanaat Jeffrey Lebowski alias The Dude, die door gangsters wordt aangezien voor de onmetelijk rijke Lebowski. Daar gaat het nu echter niet om. Waar het wel om gaat, is de heerlijke stijl van The Dude en dan met name zijn zonnebril. Die is op niet mis te verstane wijze geherintroduceerd en die wil je natuurlijk aan je collectie toevoegen.

vuarnet, zonnebril, the dude, big lebowski

De zonnebril van The Dude werd in 1962 door het Franse merk Vuarnet uitgebracht onder de naam Legend 03 en werd gebruikt door de piloten van de US Air Force. Nu, 57 jaar later, is er een herinterpretatie van de iconische zonnebril.

Het prijskaartje van Vuarnet

Het frame van de bril is gemaakt van robuust nylon voor extra draagcomfort en is voorzien van geïntegreerde monobloc-scharnieren. Een verwijderbaar brug-inzetstuk maakt de bril compleet. De gepolariseerde glazen bieden maximale bescherming tegen de felle zon. Kortom, de coolste zonnebril voor 2019 dus. Dat dit model iets duurder is dan je zou willen, moet je maar op de koop toenemen. Voor 280 dollar is hij namelijk van jou.

vuarnet, zonnebril, the dude, big lebowski

De zonnebrillen-trends voor 2019

Mocht je de Vuarnet Legend 03 van The Dude uit The Big Lebowski toch wat prijzig vinden, wees niet getreurd. We hebben de coolste stijlen en zonnebrillen-trends van 2019 voor mannen op een rij gezet. Een goede zonnebril is overigens tijdloos, volg vooral ook niet blind de trends. Aan de andere kant is het prettig om de te weten welke stijlen er op dit moment allemaal zijn en hoe je jezelf kunt onderscheiden. We zouden zeggen: mannen, laat je inspireren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.