Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 25 apr 2019

7 coole zonnebrillen-trends voor de zomer van 2019

De zomer van 2019 staat voor de deur. Tijd om je looks af te maken met nieuwe zonnebrillen. We hebben de coolste stijlen en trends voor mannen op een rij gezet.

Zonnebrillen trends voor mannen in de zomer van 2019

Een goede zonnebril is tijdloos, volg vooral ook niet blind de trends. Aan de andere kant is het prettig om de te weten welke stijlen er op dit moment allemaal zijn en hoe je jezelf kunt onderscheiden. We zouden zeggen: mannen, laat je inspireren door deze zeven coole trends voor de zomer van 2019.

7 coole zonnebrillen trends voor de zomer van 2019

Geometrische zonnebrillen

Geometrische zonnebrillen vormen dé trend voor de zomer van 2019. Achthoekige glazen, driehoeken en andere hoekige modellen en dan het liefst met getint glas. Deze geometrische vormen zijn de makkelijkste manier om je te onderscheiden van de menigte. Doet het ook goed als festivalbril.

zonnebril, zonnebrillen, stijlen, trends, zomer, 2019

De top-bar

Deze zien we al wat langer, maar nog steeds uitermate cool: zonnebrillen met een zogeheten top bar. Van een driedelig pak tot een zomers strandoutfit: dit type zonnebril geeft iedere look een extra dosis flair.

zonnebril, zonnebrillen, stijlen, trends, zomer, 2019

Kleurrijke zonnebrillen

In je collectie zonnebrillen zit waarschijnlijk niet al te veel kleur. In de zomer van 2019 kun je daar gerust verandering in aanbrengen, want gekleurde glazen en monturen zijn helemaal het ding, ook voor mannen. Pas wel een beetje op dat je geen Elton John wordt en draag zo’n bril niet bij een pak, tenzij je Chris Hemsworth heet.

zonnebril, zonnebrillen, stijlen, trends, zomer, 2019, mannen

Jaren 90 stijl

Hopelijk heb je nog een doos met oude zonnebrillen liggen, anders moet je even in de rommelkast van je vader kijken. De jaren 90 stijl is namelijk weer helemaal terug. De zonnebril met kleine ovale glazen kwam bijvoorbeeld vorig jaar al opzetten, maar is dit jaar niet meer weg te denken. Maar ook andere modellen uit de nineties maken hun herintrede.

zonnebril, zonnebrillen, stijlen, trends, zomer, 2019

Ronde glazen

Zonnebrillen met ronde vormen zijn ook in de zomer van 2019 nog steeds absolute must-haves. Onze favoriete model is de Ray-Ban met een metalen montuur. Maar een kopie daarvan heb je ook gewoon bij de H&M (rechtsonder in het onderstaande overzicht).

zonnebril, zonnebrillen, stijlen, trends, zomer, 2019

Aviator

‘s Werelds bekendste model, de aviator, mag dan tijdloos zijn, de afgelopen jaren is deze zonnebril een beetje uit het straatbeeld verdwenen. Maar 2019 is het jaar van de comeback van dit model. Vermijdt reflecterende glazen en kijk qua grootte goed welke variant het best bij jouw hoofd past. Voor inspiratie kijk je naar een willekeurige foto van Brad Pitt met een zonnebril op zijn hoofd.

zonnebril, zonnebrillen, stijlen, trends, zomer, 2019

De sportzonnebril (athleisure)

Nee, niet alleen voor op de fiets of tijdens het hardlopen. De sportzonnebril is terug in he straatbeeld. Weet je nog dat je vroeger tijdens je vakantie in Salou of Lloret de Mar een Oakley op het strand kocht? Nou, die zijn nu dus weer cool. Hopelijk heb je ze nog liggen, anders moet je goed zoeken. Athleisure wordt deze trend genoemd.

zonnebril, zonnebrillen, stijlen, trends, zomer, 2019

Nog niet genoeg inspiratie? Check dan dit moodboard vol foto’s van fde beste zonnebrillen-drager van alle mannen op deze wereld: Johnny Depp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 coole zonnebrillen-trends voor de zomer van 2019
Sluiten