Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 8 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets met het comfort van een scooter: de Doppio bike

De Doppio Bike is een elektrische fiets met het comfort van een scooter. Stijlvolle e-bike waarop je met zijn tweeën op pad kunt.

Leuke dingen moet je kunnen delen en dat geldt ook voor het rijden op een elektrische fiets, al kan de Doppio Bike ook door als scooter. En als we dan moeten kiezen tussen een e-tandem en deze tweewieler, dan weten we het wel. De Dopio Bike houdt het midden tussen een gewone fiets en een scooter. Gemotoriseerd uiteraard, dus zodra je kracht zet op de pedalen word je subtiel ondersteund. Het grote voordeel: je mag op deze e-bike zonder helm op het fietspad rijden.

elektrische fiets, doppio bike, e-bike, scooter, brommer
Bron: Doppio

De elektrische fiets is een blikvanger dankzij het stevige lange zadel en de buddyseat. Ben je aan de zware kant, dan is het wellicht wat minder comfortabel om er met z’n tweeën op te rijden: de elektrische fiets heeft een maximaal draagvermogen van zo’n 180 kilo. Onder normale omstandigheden zou dat voldoende moeten zijn. Verantwoordelijk voor de benodigde kracht is de uitneembare batterij van 840Wh. Hiermee haal je een actieradius van zo’n 70 kilometer.

Doppio Bike biedt het comfort van een scooter

De Doppio Bike beschikt over een overzichtelijk display waarop je eenvoudig ziet hoe snel je rijdt (maximaal 25 kilometer per uur), hoeveel power de batterij nog heeft en wanneer het tijd voor onderhoud is. De elektrische fiets is daarnaast voorzien van een usb-poort om je mobiele telefoon op te laden. Ook een alarmsysteem en een gps-tracker ontbreken niet.

elektrische fiets, doppio bike, e-bike, scooter, brommer
Bron: Doppio

De elektrische fiets met het comfort van een scooter is gezien de functies en mogelijkheden vriendelijk geprijsd. Je koopt de e-bike voor 2.499 euro. Oké, nog steeds een aardig bedrag. Het grote voordeel is wel dat de tweewieler geheel naar wens is samen te stellen. Ook zijn er opvallende accessoires te verkrijgen zoals een boodschappenkrat en een aanhangwagentje.

Elektrische fiets leasen

Doppio verwacht zelf in staat te zijn om circa 500 exemplaren te kunnen verkopen en kijkt alvast vooruit naar de introductie van de nieuwe fiscale regeling die het gebruik van een e-bike moet gaan stimuleren. Vooral voor werkgevers kan het interessant zijn om het personeel in staat te stellen per fiets naar het werk te komen. Met de nieuwe regeling zou het erop neer komen dat de fiets nog geen tien euro per maand gaat kosten.

De Doppio Bike is verkrijgbaar in verschillende designs. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.