Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 13 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de duurste sneakers ooit en je raadt vast van wie ze waren

De duurste sneakers ooit gingen zojuist voor een astronomisch bedrag van 2,2 miljoen dollar onder de hamer. Ruim 700.000 dollar boven het vorige record. Maar waarom zijn deze Air Jordan 13’s zo speciaal? Zou het wéér Michael Jordan zijn die ze gedragen heeft?

Nee, de duurste sneakers ooit zal je niet snel om de voeten van de huidige eigenaar zien. Je kan ze gelukkig altijd in volle pixel-glorie aanschouwen op YouTube. Dit zijn de Air Jordan 13’s, gedragen door niemand minder dan Michael Jordan tijdens Game 2 van de NBA Finale in 1998, het laatste kampioenschap van de basketbalgigant.

Dat Michael Jordan 37 punten scoorde en de wedstrijd voor de Chicago Bulls over de streep trok, is niet het enige opmerkelijke aan Game 2. Het was de laatste keer dat het icoon de zwarte en rode Air Jordan 13-sneakers ooit op het veld droeg tijdens een NBA wedstrijd. Bovendien heeft de hype rond de ijzersterke docu-reeks The Last Dance de waarde van Jordan-memorabilia alleen maar opgedreven. Vorig jaar werd een truitje gedragen door Black Jesus in diezelfde finale voor 10,1 miljoen verkocht. Het hoogste bedrag ooit voor een gebruikt stukje sportgeschiedenis.

De duurste sneakers ooit van Michael Jordan

En deze week was het de beurt aan de Air Jordan 13’s van Michael Jordan die prompt de duurste sneakers ooit werden voor een bedrag van 2,2 miljoen dollar.

“Memorabilia van Michael Jordan hebben keer op keer bewezen de meest begeerde items op de markt te zijn”, zei het hoofd van streetwear en moderne collectables van Sotheby’s in een persbericht voorafgaand aan de veiling. “Items uit zijn ‘Last Dance’ seizoen zijn echter van een grotere waarde en omvang, zoals blijkt uit onze recordbrekende verkoop van zijn Game 1 jersey in 2022.”

duurste sneakers ooit, michael jordan, air jordan 13
De duurste sneakers ooit (Afbeelding: Sotheby's)

Als je de anonieme nieuwe eigenaar bent van de duurste sneakers ooit, kun je vast ook stijlvolle schoenen gebruiken waar er geen absurd prijskaartje aan vast hangt. Check deze premium Nike-sneakers met korting tot wel 50 procent. Of wie weet is de nieuwe New Balance 550 met een Hollands smaakje meer jouw ding.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.