Felix Decavel
Felix Decavel Sneakers 27 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

New Balance geeft meest iconische sneakers Hollands smaakje

Nike Air Max Day is officieel voorbij. Maar ook de concurrent heeft zijn meest iconische sneakers een nieuw duurzaam jasje aangetrokken. Dit is de New Balance 550 ‘Hemp’, die voornamelijk bestaat uit hennep.

Geen peperdure Hollandse klompen van Balenciaga deze keer. Of een lijst met nieuwe Nike-arrivals. Waar Nederlanders evenzeer kaas van eten is hennep. En niemand minder dan New Balance heeft net een paar sneakers gelanceerd dat bijna volledig vervaardigd is met het duurzame plantenmateriaal. Of het schoenenmerk ook aan de hand van de plant aan inspiratie gekomen is, werd helaas niet bekendgemaakt.

De New Balance 550 ‘Hemp’-sneakers

Maar de neutrale onopvallende kleurtonen, gecombineerd met het fluweelzachte hennep-materiaal, zijn wat ons betreft een stijlvol schot in de roos. Zwarte accenten zorgen voor een subtiel en smaakvol contrast, zoals blijkt uit de geborduurde New Balance-logo’s op de tong, bovenkant en hiel. De 550 ‘Hemp’ komt wereldwijd uit op 1 juni en zal vermoedelijk rond de 150 euro kosten. Al zal je er waarschijnlijk snel bij moeten zijn.

Het lijkt namelijk steeds meer op een bewuste strategie van het merk om de winkelschappen zo min mogelijk te vullen met klassieke colorways. Uiteraard vind je nog altijd steengoede loopschoenen. Maar nog meer dan bij Nike het geval is, wil New Balance sneakers uitbrengen die iedereen voor elke gelegenheid kan dragen.

New Balance x Stone Island x Patta x Action Bronson

Onlangs kwam het Amerikaanse sportmerk – in samenwerking met modehuis Aimé Leon Dore – op de proppen met degelijke wandelschoenen voor echte hikers. Ook de recente collabs van New Balance met Stone Island en Patta bleken een meer dan geslaagde formule.

Hierboven zie je het resultaat van de nieuwste collab tussen New Balance en Action Bronson, een rapper, worstelaar en reality-ster. De 990v6-sneakers gingen als zoete broodjes de toonbank over en waren in een mum van tijd uitverkocht. Gelukkig is er op 25 april nog een tweede ronde, wil je toch kans maken op het kleurrijke schoeisel. Hopelijk loopt het bij de 550 ‘Hemp’ van hennep niet zo’n vaart.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.