Dennis Mons
Dennis Mons Games 11 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

De GTA 6-trailer komt binnenkort uit, aldus een betrouwbare bron

Volgens hardnekkige geruchten komt op korte termijn een trailer uit voor GTA 6. Op een vervolg in de serie wordt door gamers nu al jarenlang gewacht. De laatste ‘nieuwe’ game stamt uit 2013. Scrol naar beneden om te lezen waarom je 16 mei sowieso even in de gaten moet houden.

Hoewel gamers vorig jaar wederom, in hogere resolutie, in de open wereld van GTA konden springen in Grand Theft Auto: The Trilogy, is de zucht naar een nieuw deel van de gameserie alleen maar groter geworden. Volgens hardnekkige geruchten zou ontwikkelaar Rockstar echter op zeer korte termijn met een eerste trailer komen.

GTA 6 is een groter geheim dan Area 51

Informatie omtrent de opvolger van GTA V is extreem geheim. Dat de game in ontwikkeling is, moge duidelijk zijn. Het zou ook dom zijn van uitgever Take-Two om niet druk bezig te zijn met het zesde deel. Het bedrijf heeft dan ook in een klein blogpostje laten weten te werken aan de game. Ook werden er ontwikkelaars gezocht om aan de slag te gaan met de gameserie.

gta 6, grand theft auto, datum, geruchten, vice city
Hopelijk dit jaar al een eerst trailer? (Afbeelding: Rockstar)

Van de gehele franchise werden 370 miljoen exemplaren verkocht. Alleen al GTA V was goed voor ruim 6 miljard euro sinds de release in 2013.

Eerste trailer?

De gamewebsite Gamerant meldt nu dat er een grote kans is dat er binnenkort een eerste trailer komt van GTA 6. Twitteraar El Nitr0 56 liet dat op het platform weten in een reactie op een post van de Twitteraar KRYPTO9095. Hij stelde: “GTA 6 komt eraan.” Krypto heeft een flink aantal volgers, waaronder Rockstar zelf. Dat zou hem volgens Gamerant juist geloofwaardig maken.

Ook heeft KRYPTO9095 zijn YouTube-pagina-banner geüpdatet, waar nu een potentieel nieuw logo voor de game te zien is.

Zoals gezegd is er bar weinig bekend over GTA 6. Sommigen stellen dat Rockstar bestaande open werelden uit eerdere games gaat gebruiken. Het zou zich afspelen in een hedendaagse versie van Vice City, dat zich in de loop der tijd uitbreidt en verandert.

Overigens is het gerucht dat de game al in 2023 uitkomt redelijk om zeep geholpen door gamejournalist Jason Schreier van Bloomberg, een enorme autoriteit op dat gebied.

Releasedatum GTA 6

Er is naast de invulling van de game dus ook gesteggel over de releasedatum van de game. Enige bronnen hebben de releasedata van voorgaande game onder de loep genomen.

Mocht Rockstar de dag na release van Red Dead Redemption 2 de game GTA 6 hebben aangekondigd, dan had (naar aanleiding van releases daarvoor) GTA 6 in augustus 2020 moeten uitkomen. En da’s natuurlijk niet gebeurd. Andere bronnen en insiders zetten nu de releasedatum ergens in 2025.

Hou 16 mei in de gaten

Het enige wat we wél met zekerheid kunnen zeggen, is dat Take-Two een verslag doet over het afgelopen jaar en de toekomst. Dat vindt plaats op 16 mei. Vorig jaar werden hier de plannen van Rockstar bekend voor GTA Online en Red Dead Online. Het zou dus best kunnen dat we door die zogenoemde ‘earnings conference’ wat wijzer worden over de plannen voor GTA 6 en een eventuele trailer. We houden je op de hoogte.

Wil je meer weten over voormalige geruchten rond deze enorme game? Check dan zeker onze eerdere artikelen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.