Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit blondje is onmisbaar deze zomer tijdens je aperitivo

Zin om aan het einde van je werkdag stoom af te blazen met een lekker drankje in de avondzon, maar geen zin in een kater als het nét wat meer drankjes worden dan gepland? Do as the Italians do: ga voor een aperitivo met dit non-alcoholische drankje met bite.

In Italië waren de horecaondernemers in de jaren 60 vanwege de toenemende vraag op zoek naar lekkere non-alcoholische dranken. Qua tijdsgeest was het dus vergelijkbaar met de huidige trend van alcoholvrije wijnen, 0.0 biertjes en mocktails. Want we willen tegenwoordig wél een exclusieve smaak, maar die katers kunnen ons steeds meer gestolen worden.

Blondje met bite

Crodino – uit het Italiaanse plaatsje Crodo vlakbij het Lago Maggiore – bleek destijds in Italië een gat in de markt. Een sprankelend, fris aperitief met een bitterzoete afdronk, met bite, maar zonder alcohol. Het drankje werd al snel ook over de landsgrenzen populair. En terecht, want het heeft een unieke smaak die zowel citrusachtig als kruidig is.

Crodino is verkrijgbaar als Crodino Rosso en Crodino Biondo. Goed nieuws voor liefhebbers van dat laatste ‘blondje’, want deze variant is nu verkrijgbaar in een17,5cl variant – het traditionele Crodino-flesje was 10cl. Thuis van genieten? Vul een wijnglas lekker vol met ijs, schenk de Crodino Biondo 17,5 cl erbij en garneer met een schijfje sinaasappel.

De rijke smaak opent met een vleugje citrus en sinaasappel en heeft een afdronk van kruiden, noten en hout. Dit komt omdat Crodino wordt gemaakt door een infusie van specerijen, hout, wortels en kruiden maar liefs zes maanden lang te laten trekken.

Geen regels bij aperitivo

Het resultaat is een aromatisch, bitterzoet aperitief. Als een Italiaanse zonsondergang in een glas! Bij een aperitivo gelden geen regels, maar als we je een tip mogen geven: doe als de Italianen, en serveer er een simpel en lekker hapje bij. Een paar olijfjes, wat crostini wat stukjes kaas of worst.

Nodig een paar vrienden uit, geniet van de laatste zonnestralen op je gezicht en genet van je aperitivo. Chin-chin!

Crodino Biondo 17,5 cl is nu verkrijgbaar bij Albert Heijn.

In samenwerking met Crodino

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.