Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Yamaha’s nieuwe motor kost minder dan een VanMoof

Voor de nieuwste Yamaha-motor hoef je voor de verandering eens niet een extra hypotheek te nemen of een garage te bouwen. Die komt namelijk uit de stal van LEGO. Maak kennis met de Yamaha MT-10 SP.

Van de BMW M 1000 RR en de Ducati Panigale V4 R tot de Harley-Davidson Fat Boy: je kunt ondertussen een aardige miniatuurgarage vullen met LEGO-motoren. Daar komt volgende maand nog een klassiek motormerk bij: Yamaha. Maak kennis met LEGO Technic 42159 Yamaha MT-10 SP, een Technic-set waar je U tegen zegt.

LEGO Technic 42159 Yamaha MT-10 SP

Het racemonster staat op de planning voor 1 augustus en bestaat uit 1478 steentjes. Een flinke doos, voor een flinke motor: de Yamaha MT-10 SP is nadat je ‘m in elkaar zet 25 centimeter hoog en 44 centimeter lang.

Groter dan je dus op basis van de productbeelden zou verwachten. Dat geldt overigens ook voor het prijskaartje. De strakke motor gaat 229,99 euro kosten.

Motor LEGO Technic 42159 Yamaha MT-10 SP
😲 (Afbeelding: LEGO)

Authentieke details

Maar goed, dan heb je dus ook wat. De LEGO Technic 42159 Yamaha MT-10 SP zit tjokvol authentieke details die de motorliefhebber direct zal herkennen: de replica bevat bijvoorbeeld een miniversie van een 4-cilindermotor, een schakelvork, schakelring, schakeltrommel en een transmissie met drie versnellingen, afgemaakt met een kettingaandrijving.

Het minimalistische design van het voertuig zorgt ervoor dat je zulke technische details ook direct goed kunt zien. Ook tof: de vering, zowel voor als achter, werkt echt.

Tentoonstellen en AR

Een zijstandaard en een officieel ogende standaard met naamplaatje zorgen ervoor dat je als liefhebber de Yamaha MT-10 SP een ereplekje kunt geven in je interieur. Ook bij deze set is LEGO overigens weer uitgebreid zijn augmented reality-app aan het pushen: je kunt als partytrick het model tot leven wekken door ‘m door de lens van je smartphone te bekijken.

Motor LEGO Technic 42159 Yamaha MT-10 SP
😲 (Afbeelding: LEGO)
Motor LEGO Technic 42159 Yamaha MT-10 SP
😲 (Afbeelding: LEGO)

Bouwavondjes

Ach, al die moderne magie kun je ook lekker links laten liggen: volwassenen LEGO en motorliefhebbers hebben een uitdagende set om naar uit te kijken. Ja, 229,99 euro is een fors bedrag, maar dan ben je ook wel een flink aantal avondjes zoet met het bouwen ervan.

Vind je 1 augustus toch net wat te lang duren of 229,99 euro net een te forse prijs? Dan hebben we hier een artikel met de tofste LEGO-voertuigen voor je klaarstaan, die stuk voor stuk nu al verkrijgbaar zijn. Inclusief goedkopere alternatieven voor de Yamaha!

Motor LEGO Technic 42159 Yamaha MT-10 SP
😲 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.