Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix verzacht pijn accountdelers met nieuwe optie

Netflix maakte het accountdelers nou niet bepaald makkelijk om over te stappen op hun oude eigen account. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen.

Na bijna tien jaar moeiteloos je Netflix-account delen met je vrienden, collega’s en verre familie is het bedrijf ook hier in Nederland begonnen met het aanpakken van dat gedrag.

Pech voor accountdelers

Sterker nog: als je nu geld denkt te besparen door je wachtwoord door te sturen naar gebruikers buiten je huishouden, dan heb je pech. Die personen krijgen dan een melding dat ze hun eigen account aan moeten maken.

Zuur, want Netflix is al de duurste streamingdienst van de grote vier. Bovendien maakte de Amerikaanse gigant slechts vijf jaar geleden nog grappen over het delen van accounts. Hypocriet? Tja, best wel, maar de aandeelhouders zijn de baas, in the end.

Probleem met Netflix-profielen

Maar wat nou als je al vier jaar een account deelt met je vrienden of je ex, en daarop al je kijkgeschiedenis opgeslagen stond?

Netflix doet aanbevelingen op basis van je kijkgedrag, en het is simpelweg ontzettend handig om te kunnen zien hoe ver je was in je favoriete sitcom. Plus: in een wereld van amper uit elkaar te houden Originals is het ook prettig om te kunnen zien welke je al hebt gekeken.

Eindelijk je profiel meenemen

Gelukkig hoef je niet meer vaarwel te zeggen tegen al die data. Netflix heeft namelijk een nieuwe feature onthuld die het makkelijker maakt om jouw profiel mee te nemen naar een ander account.

Zo kun je dus lekker verder streamen zoals je gewend was, maar dan via je eigen account. En, belangrijk voor Netflix, via je eigen abonnement, waar je zelf voor betaalt. Een win-win.

Zo werkt het

Het was al mogelijk om je profiel naar nieuwe accounts te migreren. Handig, behalve als je al een eigen account had, of als je bijvoorbeeld samen bent gaan wonen met je partner, die ook al een account heeft. Dan wil je gewoon je profiel over kunnen hevelen naar een bestaand account.

Iets wat nu dus eindelijk kan. De profile transfer-tool kun je gebruiken door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga in een webbrowser naar Netflix.com, en log in op het profiel dat je wil migreren
  2. Ga naar de account-pagina via het menuutje rechtsboven
  3. Ga naar de sectie ‘Profielen’ en kies het profile dat je over wil zetten
  4. Kies voor ‘Transfer’ en begin het proces

The Verge

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.