Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 15 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Conor McGregor lacht ondanks pijnlijke nederlaag en beenbreuk als laatste

Conor McGregor was (naast het Engelse voetbalteam) de grote verliezer van het weekend. De UFC-vechter uit Ierland brak zijn scheenbeen en verloor zo van Dustin Poirier. Hierdoor staat hij met 2-1 achter tegen zijn nieuwe aartsvijand en kan hij het vechten voorlopig wel vergeten. Gelukkig is er voor McGregor nog wel een financieel lichtpuntje.

Als het om prijzengeld gaat, is Conor McGregor volgens MMA salaries de grote winnaar van UFC 264. De voormalig kampioen ontving, ondanks de nederlaag, bijna 19,5 miljoen euro (23.011.000 dollar). De man die sportief gezien als grote winnaar aangewezen werd, moest het met aanzienlijk minder doen. Dustin Poirier ontving “slechts” 4,3 miljoen euro (5.121.000 miljoen dollar).

McGregor veegt de vloer aan met Poirier

Deze bedragen bestaan grotendeels uit twee delen. Allereerst het salaris dat ze van de UFC ontvangen om mee te doen aan het gevecht. Hoewel Dustin Poirier momenteel hoger op de ranglijst staat, krijgt hij een lager salaris, namelijk zo’n anderhalf miljoen dollar. Conor McGregor krijgt meer dan drie keer zoveel (5 miljoen dollar).

Dat zijn serieuze bedragen, maar Conor McGregor en Dustin Poirier verdienen pas echt goed aan de pay-per-view inkomsten. Beide heren krijgen een percentage van de inkomsten die worden gegenereerd door betalende kijkers. Hier zit ook het grote verschil qua inkomsten tussen beide vechters. Dustin Poirier is een grote naam en trek veel fans, maar niemand zorgt voor zoveel kijkers als Conor McGregor.

Hoge kijkcijfers zorgen voor megabonus

Dat is ook terug te zien in de cijfers. 18 miljoen dollar van de pay-per-view inkomsten gaan naar Conor McGregor. Dustin Poirier moet het met aanzienlijk minder doen. De Amerikaan krijgt 3,6 miljoen dollar extra overgemaakt. Hiermee staat hij overigens wel op grote afstand van de op twee na best betaalde vechter van UFC 264. Hier vinden we Gilbert Burns. Hij won het co-main event tegen Stephen Thompson en ontving 256.000 dollar.

Jake Paul maakt McGregor belachelijk met peperduur en kitscherig sieraad

Ondanks dat het sportief minder gaat met Conor McGregor, doet hij het financieel beter dan ooit. In 2020 was hij niet alleen de best betaalde UFC-vechter, maar ook de best betaalde sporter in het algemeen. Zelfs mannen als Messi, Ronaldo en Federer konden niet tippen aan zijn inkomsten. Daarnaast is hij ook nog de beste betaalde UFC-vechter ooit, maar nog niet de best betaalde vechtsporter ooit. Voor die titel moet hij nog flink aan de bak.

Voorlopig geen Conor McGregor

Of McGregor ook in 2021 de best betaalde sporter gaat worden, is nog maar zeer de vraag. Door zijn beenbreuk is er veel twijfel over wanneer hij weer kan vechten. Voorlopig zit hij in ieder geval met zijn been omhoog.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.