Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 15 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de week #28: Adidas x Prada, Nike ‘Looney Tunes’ en meer

Tijd voor de meest opvallende sneakers en nieuwe releases van week 28. Met deze week onder meer een nieuwe en peperdure samenwerking tussen Adidas en Prada.

Verder in de top 5 van deze week de HANON x Diadora N9000 ‘Pictish Warrior’, een extreem model van Converse en een ode aan LeBron James en de Looney Tunes in Space Jam: A New Legacy. Maar we beginnen met een paar gepensioneerde sneakers, die in een nieuw jasje zijn gegoten.

1. New Balance Made US 990v2

new balance made us 990vs2, nieuwe sneakers, releases, week 28, 2021
(Afbeelding: New Balance)

New Balance lanceert vrijdag 16 juli versie 2 van Made US 990. De klassieke hardloopschoenen uit 1978 hebben een upgrade gekregen met de nieuwste materialen. De kleurstelling is lekker, het Version 2-lipje geeft de schoen een exclusief karakter. De sneakers gaan de Nederlandse markt op voor 250 euro.

2. LeBron 18 Low ‘Sylvester x Tweety’

LeBron 18 Low 'Sylvester x Tweety', nieuwe sneakers, space jam a new legacy
(Afbeelding: Nike)
LeBron 18 Low 'Sylvester x Tweety', releases, week 28, schoenen, space jam a new legacy
(Afbeelding: Nike)
LeBron 18 Low 'Sylvester x Tweety', space jam a new legacy
(Afbeelding: Nike)

Onderdeel van de complete Nike x Space Jam: A New Legacy-collectie is een reeks LeBron 18-sneakers. Verschillende Looney Tunes worden geëerd op verschillende basketbalschoenen. Op het model dat je hier ziet, staan Tweety en Sylvester centraal. Je koopt de schoenen voor 159,99 euro.

3. Adidas x Prada Luna Rossa 21 Performance

Prada x adidas Luna Rossa 21, nieuwe releases, week 14
(Afbeelding: Prada)

De vorige samenwerking tussen Adidas en Prada, met het model Superstar als basis, was een staaltje vakmanschap van het hoogste niveau. Nu is er een nieuwe schoen, waarin de krachten van beide merken wederom zijn gebundeld. De Adidas x Prada Luna Rossa 21 Performance heeft wel een beetje weg van zaalvoetbalschoenen, maar daarvoor zijn ze vast niet bedoeld. De sneakers zijn sinds deze week in het grijs en zwart verkrijgbaar voor 550 euro.

4. HANON x Diadora N9000 ‘Pictish Warrior’

HANON_Diadora_N9000_Pictish-Warrior_-3
(Afbeelding: Hanon)
HANON_Diadora_N9000_Pictish-Warrior_-3
(Afbeelding: Hanon)
HANON_Diadora_N9000_Pictish-Warrior_-3
(Afbeelding: Hanon)

Het Engelse schoenenmerk HANON en het Italiaanse sportmerk Diadora hebben de handen voor de zoveelste keer ineengeslagen voor een heerlijk paar sneakers. Het model heet HANON x Diadora N9000 ‘Pictish Warrior’ en wordt in een beperkte oplage verkocht via een online loting. De gelukkigen betalen 180 pond. Inschrijven kan hier tot en met vrijdag 16 juli.

5. Converse Run Star Motion High Top

converse run star motion high top, sneakers, week 28
(Afbeelding: Converse)

Ben je wel klaar met de gangbare sneakers en vind je het tijd voor een fashion statement om je voeten? Dan is het nieuwe unisex-model Run Star Motion High Top van Converse een prima schoen. Je koopt deze opvallende nieuwe sneakers voor 120 euro. Een ding is zeker: deze schoenen zijn beter voor je voeten dan de klassieke High Tops.

Nieuwe sneakers van vorige week

Bekijk hier nieuwe sneakers van vorige week, inclusief een paar Nike Air Max met fikse korting.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.