Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

McGregor komt na drie uur durende operatie met update: einde carrière?

UFC 264 had niet veel beroerder kunnen aflopen voor Conor McGregor. De voormalig kampioen verloor opnieuw van Dustin Poirier en zag zo zijn kans op de titel (voorlopig) verdampen. Niet alleen door de nederlaag, maar ook door de blessure die hij opliep. De Ier brak zijn scheenbeen en kon niet verder. Een heftige blessure, en dus werd er gevreesd voor zijn carrière.

Conor McGregor stond afgelopen weekend voor de derde keer tegenover Dustin Poirier. De eerste ontmoeting in 2014 ging naar The Notorious. Begin dit jaar wilde hij dit trucje herhalen, maar liep tegen zijn eerste TKO aan. De stand kwam op 1-1 en beide vechters waren voor een snelle beslissing.

Conor McGregor breekt scheenbeen

Afgelopen weekend tijdens UFC 264 werd de trilogie compleet gemaakt. Conor McGregor begon aardig aan het gevecht, maar net als eerder dit jaar was dat niet genoeg. Poirier nam de touwtjes in handen en trok het gevecht naar zich toe. Dit ging echter sneller dan verwacht.

Vlak voor het verstrijken van de eerste ronde sloeg het noodlot toe. McGregor mistte een stoot en deed een stap naar achteren. Bij het neerzetten van de linkervoet brak zijn scheenbeen. De Ier ging naar de grond en werd vervolgens belaagd door Poirier. De bel voorkwam dat McGregor genadeloos te grazen werd genomen, maar op de uitkomst had het geen invloed. The Notorious kon onmogelijk verder.

Einde UFC-carrière?

Hoewel het pas aan het einde van de eerste ronde fout ging, ontstond de breuk waarschijnlijk vlak daarvoor. Met nog tien seconden te gaan deelde McGregor een front kick uit. Poirier blokte deze met zijn elleboog en raakte het scheenbeen. McGregor ging door, maar niet veel later bleek de schade te ernstig en begaf zijn scheenbeen het.

McGregor reageert

Een heftige breuk, en dus waren er direct twijfels of dit niet het einde van zijn UFC-carrière zou betekenen. Inmiddels hebben we meer duidelijkheid daarover. Conor McGregor deelde een video op Twitter waarin hij een update geeft. Ook het management van de vechter heeft inmiddels een statement naar buiten gebracht.

Beiden zijn positief. Het bleek inderdaad een scheenbeenbreuk te zijn. Uiteindelijk was er een drie uur durende operatie nodig om dit te herstellen. Met behulp van een een pin en een plaat is het bot weer herstelt. Conor McGregor zal nog een aantal dagen in het ziekenhuis blijven en moet daarna zes weken op krukken lopen.

The Notorious will be back

Volgens de dokters zal The Notorious volledig herstellen van deze breuk. We hoeven ons dus geen zorgen te maken dat de UFC-carrière van Conor McGregor hier eindigt. Ook de Ier zelf heeft er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen en voorspelt dat hij beter dan ooit terug zal keren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.