Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Conor McGregor onthult zijn doel voor 2022 en vreest Lionel Messi

Sportief gezien heeft Conor McGregor wel eens betere tijden gekend, maar financieel gaat het de Ier voor de wind. In 2021 was hij de best betaalde sporter ter wereld. Die titel wil hij in 2022 prolongeren, maar hij is daar zelf nog niet zo zeker van. De UFC-vechter kijkt angstig achterom en ziet daar Lionel Messi

Zijn angst om de titel ‘best verdienende sporter’ te verliezen is niet ongegrond. In 2021 wist de Ier zo’n 154 miljoen euro bij elkaar te sprokkelen. Ruim 40 miljoen euro meer dan nummer twee Lionel Messi. Een flink verschil, maar dat zal in 2022 hoogstwaarschijnlijk niet het geval gaan zijn. McGregor moet zelfs vrezen dat de kleine Argentijn hem in gaat halen.

Conor McGregor vreest Lionel Messi

De verwachting is dat de inkomsten van de voormalig UFC-kampioen lager gaan uitvallen. Hij zal opnieuw miljoenen binnenharken door te vechten en met sponsordeals, maar wat waarschijnlijk gaat ontbreken is de grote klapper die hij in 2021 wel had. McGregor verkocht dat jaar zijn meerderheidsbelang in whiskymerk Proper No. Twelve.

Conor McGregor moet er dus flink aan gaan trekken om zijn titel te prolongeren. Dat heeft hij zelf ook in de gaten. Zo blijkt uit bovenstaande Instagram-post. Hij poseert hier in een shirt van PSG om zo zijn vriend Sergio Ramos te steunen. Vervolgens spreekt hij vol lof over de miljardenclub uit Parijs en in het bijzonder over Lionel Messi.

De financiële stabiliteit van Lionel Messi

Zo heeft hij het over het enorm salaris dat de Argentijnse superster opstrijkt. Op dat gebied doet Messi het veel beter dan Conor McGregor. Dat de Ier vorig jaar toch meer geld wist te verdienen is te danken aan bijverdiensten. Deze zijn echter minder stabiel, en dus is de kans aanwezig dat Messi hem passeert op de lijst van Forbes.

Playboy-model doet megabod op tissue Messi en niet zonder doel

Conor McGregor stelt dat het een flinke uitdaging gaat worden om Messi te verslaan. De UFC-vechter heeft echter geen tekort aan zelfvertrouwen en sluit de post af met enige grootspraak. Zo heeft hij naar eigen zeggen in twee maanden al net zoveel verdiend als Messi’s jaarsalaris.

Het grote geld in de UFC

Zelf als dat waar is, zal McGregor nog steeds flink aan de bak moeten. Met alleen zijn bijverdiensten gaat hij het niet redden, en dus moet de Ier de handschoenen aantrekken. McGregor is met afstand de best betaalde UFC-vechter en zal naar verwachting ook dit jaar (financiële) UFC-records gaan breken. Daar heeft hij echter wel een tegenstander voor nodig. Dit zijn de kanshebbers.

Dit is hoe bizar veel Conor McGregor per seconde verdient in de octagon

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.