Alrik de Jong
Alrik de Jong Horloges en accessoires 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Citizen dropt 5 betaalbare Star Wars-horloges: herken jij de personages?

Star Wars en het Amerikaanse horlogemerk Citizen hebben de krachten gebundeld voor een collectie die bestaat uit vijf horloges. Vier daarvan vertegenwoordigen een personage, en één exemplaar vertegenwoordigt het hele universum. Onze persoonlijke favoriet is de goudkleurige C-3PO.

Er zijn zoveel Star Wars-collabs (en nog veel meer) in de modewereld, dat je misschien wel eens denkt dat het meer dan genoeg is. Maar dan verschijnt er weer zoiets als de Star Wars x Citizen Tsuno Chrono-collectie, en denk je: hoe durfde ik zo slecht te denken?

Star Wars x Citizen Tsuno Chrono

Zoals de naam van de collectie al verraadt, zijn de vijf horloges gebaseerd op de Tsuno Chrono, een klassiek en sereen model van Citizen. In vier klokjes zie je een personage uit Star Wars terug, in eentje het sterrenstelsel. De subtiele details zijn om van te smullen.

De voorkant van het horloge is een abstracte weergave van een personage, dat een doorgewinterde Star Wars-fan wel zal herkennen. Mocht je er niet uitkomen: in de achterkant van de betreffende Citizen Tsuno Chrono staat het karakter gegraveerd. Een overzicht.

C-3PO

Star Wars x Citizen Tsuno Chrono, horloges, c3po
C-3PO (Afbeelding: Citizen)
Star Wars x Citizen Tsuno Chrono, horloges, c3po, back
C-3PO (Afbeelding: Citizen)

Darth Vader

star wars, citizen, horloges, darth vader, klokje
Darth Vader (Afbeelding: Citizen)
star wars, citizen, horloges, darth vader
Darth Vader (Afbeelding: Citizen)

R2-D2

Star Wars x Citizen Tsuno Chrono, horloges, r2 d2
R2-D2 (Afbeelding: Citizen)
Star Wars x Citizen Tsuno Chrono, horloges, r2 d2, robot
R2-D2 (Afbeelding: Citizen)

Darth Maul

Darth Maul (Afbeelding: Citizen)
Darth Maul (Afbeelding: Citizen)

A Galaxy Far, Far Away

Star-Wars-x-Citizen-Tsuno-Chrono-2
StarWars (Afbeelding: Citizen)
StarWars (Afbeelding: Citizen)

Onze favoriet is dus de goudkleurige C-3PO, op de voet gevolgd door R2-D2. Beide personages zijn herkenbaar en de horloges hebben de ultieme nerdy Star Wars-uistraling. Om onze persoonlijke ranking compleet te maken: op nummer drie staat het horloge dat het universum vertegenwoordigt. Dat klassieke gele logo in die sterrenhemel, schitterend. Daarna volgt Darth Vader, met stijlvolle hints naar de analoge techniek op zijn pak. En dan sluit Darth Maul het rijtje af, maar ook voor dat horloge zouden we een moord plegen, met een wurggreep bijvoorbeeld.

Wat kosten de horloges?

Je koopt de horloges uit de Star Wars x Citizen Tsuno Chrono-collectie voor omgerekend zo’n 300 euro. Binnenkort te koop via geselecteerde verkooppunten en online. Het is overigens niet de eerste collab tussen beide merken. Check hier de eerdere collecties.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.