Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 8 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Modern Warfare 2: op deze data kun je gratis de nieuwe Call of Duty spelen

We kunnen bijna gratis aan de slag met de meest veelbelovende nieuwe Call of Duty in jaren. Ontwikkelaar Infinity Ward heeft de timing van de aankomende open beta’s bekendgemaakt.

Call of Duty heeft het pittig. Waar we vroeger braaf elk jaar massaal het nieuwste deel kochten, speelt de nieuwe generatie gamers liever shooters zoals Fortnite. Battle Royale, met honderden spelers in één map. En belangrijker nog: geheel gratis.

Call of Duty heeft het pittig

Elk jaar meer dan vijftig piek neerleggen om verder te kunnen spelen voelt anno 2022 hopeloos ouderwets aan. Games als Fortnite worden continu voorzien van nieuwe content in de vorm van seizoenen en Battle Passes. Uitgever Activision liet die formule ook op Call of Duty los in de vorm van Warzone, een losstaande en vooral gratis speelbare Battle Royale-modus.

Toch lopen de spelersaantallen van de franchise nog steeds fors terug. Dat heeft ook te maken met Vanguard, de Call of Duty die eind vorig jaar uitkwam. Dat spel leek slechts een nieuw likje verf op Modern Warfare, het verrassend sterke deel van twee jaar daarvoor.

Vijftig tot zeventig euro daarvoor neerleggen was voor veel gamers al een stapje te ver, en daar bovenop kwam nog eens de tegenvaller dat de game het qua techniek vooral aan het begin erg lastig had. Servers die amper werkten, spelers die geen potjes konden vinden: het viel vies tegen.

Call of Duty: Modern Warfare II

Op 28 oktober krijgt Call of Duty een nieuwe kans. Meerdere studio’s werken tegelijkertijd aan de gamereeks, waardoor elk jaar weer een vers deel op je (digitale) deurmat kan vallen. Dit jaar is Infinity Ward weer aan de beurt, die je kent van het verrassend sterke Modern Warfare.

Kwaliteit, grote veranderingen in gameplay en uitgebreide ondersteuning: Modern Warfare was precies de frisse wind die de uitgeputte reeks anno 2019 nodig had. Hopelijk gaat Modern Warfare II opnieuw hetzelfde betekenen in oktober.

De ontwikkelaar gaat namelijk voor een vervolg. Geruchten wijzen erop dat Activision zijn franchise even wat ademruimte wilt geven door Modern Warfare II twee jaar mee te laten gaan. Oftewel: dit is wellicht het perfecte moment om weer in te stappen en je nostalgie te herbeleven met een degelijk nieuw deel.

Gratis open beta onthuld

Voor je je spaarrekening plundert kun je de game gelukkig gratis uitproberen. Infinity Ward heeft namelijk bekendgemaakt wanneer we gratis met de open beta van Call of Duty: Modern Warfare II aan de slag kunnen gaan.

De eerste beta gaat los op de Playstation 4 en Playstation 5, van 16 tot en met 17 september. Die beta is enkel toegankelijk als je Modern Warfare II al hebt besteld. Vervolgens vind er een open beta plaats van 18 september tot en met 20 september, opnieuw enkel speelbaar op een Playstation, maar ook toegankelijk voor gamers die nog niet het spel hebben aangeschaft.

Vervolgens is er nog een crossplay-beta van 22 tot en met 23 september. Dan test Infinity Ward vooral de techniek waardoor gamers op Xbox, Playstation en PC met elkaar samen kunnen spelen. Al die platformen kunnen op die data dan ook los. Helaas geldt ook dan dat je enkel kunt deelnemen als je al je duiten aan het spel hebt uitgegeven.

Van 24 tot en met 26 september kan gelukkig iedereen los. Ook als je Call of Duty: Modern Warfare II nog niet hebt gekocht, en ongeacht of je nou een Playstation, Xbox of PC hebt staan. Zie de onderstaande afbeelding voor een overzicht van alle data:

Call of Duty Modern Warfare 2 multiplayer beta
🎮 (Afbeelding: Activision)

Meer nieuws en een trailer

Voor we los kunnen gaan, zal Infinity Ward nog meer informatie over de multiplayermodus van het spel onthullen op 15 september. We hebben al een trailer gekregen van Modern Warfare II, maar toen lag de focus vrijwel geheel op de singleplayer. We gaan weer terug naar het heden, vol hypermoderne wapens en futuristische oorlogsvoerig.

Call of Duty

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.