Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Bridgerton verslaat meer dan 1500 Netflix Originals met nieuw record

Of je er nou helemaal bij weg zwijmelt of ervan walgt: je kunt niet om Bridgerton heen. De Netflix Original is een enorme hit, wereldwijd. Het Britse drama, gebaseerd op een populaire reeks romantische boeken van Julia Quinn, heeft nu zelfs een record gebroken.

De show is namelijk de grootste Netflix Original. Ooit.

Bridgerton breekt record

In de eerste 28 dagen dat Bridgerton beschikbaar was op de streamingdienst, hebben maar liefst 82 miljoen huishoudens de serie aangezet. Daarmee heeft de show de vorige recordhouders verpletterd. De top 4 zag er voor Bridgerton als volgt uit:

  1. The Witcher seizoen 1: 76 miljoen
  2. Lupin seizoen 1: 70 miljoen huishoudens
  3. La Casa de Papel seizoen 4: 65 miljoen
  4. Stranger Things seizoen 3: 64 miljoen

Nu heeft Bridgerton dus The Witcher van de troon gestoten. De show, geproduceerd door Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy) als onderdeel van een megadeal met Netflix, troeft daarmee de meer dan 1500 Originals af die de serie voorgingen.

Maar wacht even…

Een fantastische prestatie, dat staat buiten kijf. Toch zijn er wat belangrijke kanttekeningen die bij dit record geplaatst moeten worden. Netflix telt je al mee als je slechts twee minuten van één aflevering hebt gekeken. Wilde je de show enkel checken vanwege alle hype online en zette je Bridgerton na drie minuten snel weer uit? Dan tel jij gewoon mee in die 82 miljoen, ookal vond je de serie misschien afschuwelijk.

Procentueel was The Witcher ook groter. Toen die fantasy-serie uitkwam had de streamingdienst minder abonnees. In verhouding bereikte die show dan ook een groter percentage van alle abonnees dan Bridgerton voor elkaar heeft gekregen.

Anders meten

Bovendien is Netflix een paar jaar terug anders gaan meten: eind 2019 is het bedrijf geswitcht naar het tellen van huishoudens met de ‘twee minuten’-regel. Daarvoor kwam een titel enkel in aanmerking als het huishouden in kwestie maar liefst zeventig procent van de show af had gekeken.

Maar goed, die details mag je snel weer vergeten, want de boodschap is duidelijk. Bridgerton is een hit van ongekende proporties en gaat ons de komende jaren ongetwijfeld nog achtervolgen. Zowel online als op Netflix zelf. Of een volgend seizoen ook zonder een pandemie dergelijke recordcijfers op kan gaan leveren, gaan we ergens in 2022 hopelijk ontdekken.

🧤Ben je meer van Lupin? Dan hebben we zowel goed als slecht nieuws voor je

🎭Bridgerton was ook een hit op erotische websites, tot grote ontsteltenis van de cast

Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.