Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Slecht nieuws: Netflix komt later met Lupin Part 2 dan verwacht

Lupin was, tot Bridgerton om de hoek kwam zetten, bijna de grootste Netflix Original. Ooit. Dat de meeste gebruikers ondertiteling aan moeten zetten om de serie te volgen vormt blijkbaar geen drempel. Gelukkig maar, want de streamingdienst heeft met de avonturen van Assane Diop een pareltje in handen.

Helaas hield de serie over de meesterdief al na vijf afleveringen op. Die vormen dan ook niet samen het gehele eerste seizoen, maar slechts de helft. Het goede nieuws: dat betekent dat je dus niet zoals fans van bijvoorbeeld The Witcher niet meer dan anderhalf jaar moet wachten op nieuwe afleveringen.

Netflix stelt fans van Lupin teleur

Netflix beloofde al direct na het uitbrengen van de eerste helft van seizoen 1 dat de rest ‘binnenkort’ zal volgen. Dat binnenkort een ruim begrip is, werd deze week helaas pijnlijk duidelijk. De avonturen van Diop gaan namelijk pas komende zomer verder. Dat heeft Netflix officieel bekendgemaakt. De lancering stond voor april op de planning, een behapbare afstand, maar de volgende vijf afleveringen zijn nu verschoven naar de zomer.

Een exacte datum is nog niet onthuld. Wel is er al een officiële poster voor de nieuwe afleveringen uitgebracht. Ook weten we dat de regisseurs van de eerste helft, Louis Leterrier en Marcela Said, niet terug zullen keren voor de komende vijf afleveringen. Ludovic Bernard neemt het stokje van ze over voor aflevering 6 en 7. Hugo Gélin neemt de rest voor zijn rekening.

Lupin Netflix part 2
Op naar de zomer! (Afbeelding: Netflix)

Meesterdief

De Netflix Original is bedacht door George Kay (Criminal: UK), in samenwerking met François Uzan. Hun inspiratiebron voor Lupin waren de avonturen van Arsène Lupin, een beroemde dief uit de Franse literatuur, bedacht door Maurice Leblanc. Kay en Uzan steken de dief in een modern jasje, in de vorm van Assane Diop, meesterlijk gespeeld door de altijd fantastische Omar Sy.

Diop is een vriendelijke dief en een meester der vermommingen die op pad gaat om de onschuld van zijn vader te bewijzen en wraak te nemen. Hoe hem dat verder af zal gaan, gaan we helaas dus pas in de zomer ontdekken.

Kijktip

🎇Kijktip in de tussentijd: op Netflix kun je ook Lupin the 3rd: The Castle of Cagliostro vinden. Een animatiefilm gebaseerd op hetzelfde literaire personage, van grootmeester Hayao Miyazaki. Oftewel, het genie achter Studio Ghibli.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.