Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Geschrapt einde Black Widow geeft Natasha het afscheid dat ze verdient

Op Twitter is een geschrapte laatste scène van Marvel’s Black Widow opgedoken. Daarin krijgt Natasha Romanoff een beter afscheid dan ze nu mee eindigde in de film.

Pas op: de onderstaande tekst bevat spoilers voor Black Widow ⚠️


Black Widow: het afscheid van Natasha

Black Widow had eigenlijk al veel eerder moeten gebeuren, maar desalniettemin is het tof dat Natasha Romanoff na al die jaren alsnog haar eigen solofilm heeft gekregen.

Het is de laatste keer dat Scarlett Johansson te zien is als het Marvel-personage. Dat heeft ze niet alleen zelf meermaals bevestigd, maar ze is ook simpelweg dood in de films.

Black Widow is namelijk een prequel, die zich voor de gebeurtenissen in Avengers: Endgame afspeelt. Voeg daaraan toe dat Scarlett Johansson in het ‘echte leven’ Disney heeft aangeklaagd en je hebt een duidelijk punt die achter haar MCU-avontuur.

Post-credits scène

Ondanks Black Widow‘s plek op de MCU-tijdlijn zet de film desalniettemin nieuwe lijntjes uit. Vooral de post-credits scène is belangrijk. Daarin zagen we hoe Yelena gerekruteerd werd door Contessa Valentina Allegra de Fontaine, die we in The Falcon and The Winter Soldier ook al US Agent zagen binnen hengelen.

Marvel Studios is op de achtergrond duidelijk met iets bezig. Haar mysterieuze team gaat ongetwijfeld in een toekomstige film of serie een grote rol spelen. Helaas deed dat stukje eigenlijk af aan wat een emotioneel afscheid van Natasha Romanoff en daarmee Scarlett Johansson had moeten zijn.

Marvel’s alternatieve einde

De laatste scène waarin we een levende Romanoff zagen was de scène waarin ze zich gereed maakte om Captain America uit de gevangenis te bevrijden, het begin van Avengers: Infinity War. Daarmee begint de verhaallijn waarin ze twee jaar lang een van de Secret Avengers is en ondergronds te werk gaat met Steve Rogers en Sam Wilson.

De film had echter bijna een ander einde, dat ook al volledig is gefilmd en nu op Twitter is beland. Aanschouw:

Passend

Waarschijnlijk is de scène geschrapt vanwege de speelduur van Black Widow. De Marvel-blockbuster is met twee uur en veertien minuten al aardig lang. Maar wat ons en half Twitter betreft was het een veel beter einde geweest.

Ja, het huidige einde sluit beter aan op Infinity War. Maar als je het totaalplaatje bekijkt, dan is het geschrapte einde een passender afscheid van Natasha, met meer impact. Maar goed, door de rechtszaak tussen Johansson en Marvel Studios is een vredig en emotioneel afscheid sowieso niet meer mogelijk…

Marvel na Black Widow: alle 13 MCU-films die op de planning staan

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.