Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Binnenkort op Netflix: 7 topfilms om in je agenda te zetten

Ook de komende maand zal er weinig buiten de deur te doen zijn. Gelukkig heeft Netflix een flink aantal topfilms op de planning staan. We zetten zeven toppers op een rijtje die je niet mag missen.

Nieuwe topfilms op Netflix

Van gloednieuwe Originals die kans maken bij de Oscars tot klassiekers die je al tig keer hebt gezien: dit kun je de komende weken op Netflix verwachten. Benieuwd naar alle 69 (!) films en series die in februari naar Netflix komen? Check dan dit artikel.

Malcolm & Marie – 5/2

Toen Malcolm & Marie aangekondigd werd dook iedereen er bovenop. Wat wil je ook met de belofte dat het de eerste geheime lockdown-film is? Wat deze film echter zo bijzonder maakt is dat Malcolm & Marie niet enkel een gimmick is. Volgens critici hebben Zendaya en John David Washington een Oscar-waardige topfilm neergezet. Ze spelen een Hollywood-koppel dat na een première thuis nog even napraat met een drankje. Al snel zorgen onthullingen en geheimen over/uit hun verleden voor een explosieve avond. Lees hier meer over Malcolm & Marie.

Space Sweepers – 5/2

Pak Guardians of the Galaxy, voeg er een snufje Star Wars aan toe en je hebt Space Sweepers. Een bizarre Zuid-Koreaanse actiefilm die zich in de ruimte afspeelt. De bemanningsleden van het ruimteschip Victory zijn volledig blut. Gelukkig biedt de aanstaande vernietiging van de aarde mogelijkheden. De ruimtepiraten belanden in een avontuur waar je U tegen zegt. Check vooral de onderstaande trailer even. De robot die een speer werpt zegt genoeg: dit wordt een heerlijk filmavondje, of Space Sweepers nou goed uitpakt of niet.

The Truman Show – 5/2

The Truman Show is zo’n klassieker die steeds weer opduikt op Netflix. Toch kunnen we Jim Carrey’s meesterwerk elke keer weer van harte aanraden. Hij speelt Truman Burbank, een doodnormale burger met het perfecte leven. Leuke, goede baan, een fantastische vrouw en buren die uiterst vriendelijk zijn. Misschien té perfect, te leuk en te vriendelijk. Opeens ontdekt hij dat zijn complete leven zich af heeft gespeeld op een televisie-set. Al zijn vrienden zijn acteurs, en zijn dorp bestaat niet. Met alle bizarre televisieformats van nu relevanter dan ooit.

Scarface – 16/2

Netflix is op 16 februari weer een heerlijke gangsterfilm rijker. Ook al heb je Scarface al tig keer gezien, hij blijft de moeite waard. We volgen de door Al Pacino gespeelde Tony Montana. Een bootvluchteling die in Florida een drugsimperium op weet te bouwen. Eenmaal aan de top wordt hij echter geteisterd door paranoia en een slopende verslaving. Ondertussen hebben autoriteiten en concurrenten het op zijn imperium gemunt.

Jurassic Park – 16/2

Met een 8.1 op IMDb kun je gerust spreken van een topfilm. Netflix heeft met Jurassic Park weer een oerdegelijke klassieker aan zijn aanbod toegevoegd. Een park vol gekloonde dino’s, baanbrekende special effects waar menig film anno 2021 nog steeds wat van kan leren en een topcast: Jurassic Park is het perfecte begin van een marathon.

Jurassic World – 16/2

Een marathon ja, want Jurassic World komt tegelijkertijd met de film waarmee het allemaal begon naar Netflix. 22 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film is het eiland Isla Nublar compleet omgebouwd tot een pretpark vol dino’s. Helaas gaan de wetenschappers te ver, en resulteert het park opnieuw in een levensgevaarlijke déjà vu van immense proporties. Een beetje het The Force Awakens-probleem, maar daardoor niet minder vermakelijk.

Back to the Future Part II – 16/2

De eerste Back to the Future staat al op Netflix, maar het vervolg bleef in januari achterwege. Gelukkig komt daar in februari verandering in met Back to the Future Part II. Marty moet met Doc Brown naar de toekomst reizen, want zijn toekomstige zoon zit diep in de problemen. Ondertussen misbruikt Marty’s aartsrivaal stiekem hun tijdmachine om sportuitslagen naar zijn vroegere zelf te brengen. Daardoor wordt hij schathemeltjerijk. Voor Marty zit er niks anders op dan naar 1995 te reizen en daar een stokje voor te steken.

🎇Benieuwd naar alle 69 (!) films en series die in februari naar Netflix komen? Check dan dit artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.