Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 14 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Borrel hosten met de feestdagen? Zo word je de held van de avond

De feestdagen staan weer voor de deur. Staat er een gezellige kerstborrel op de planning of een spectaculair feest met oud en nieuw? Steel als host de show met een extravagant diner, je favoriete muziek en… de 25 jaar oude whiskey van ABERFELDY natuurlijk! Dat is tevens de perfecte party starter.

Maak de blits met ABERFELDY, een single malt uit de Schotse Hooglanden. Om hun 125-jarig bestaan te vieren, bracht het whiskymerk speciaal een 25 jaar oude single malt op de markt. Van dit exclusieve jubileumstuk zijn er slechts een aantal te verkrijgen. Een waar collector’s item dus!

Lekker aan de whisky
Bron: ABERFELDY

Houd je meer van goud en wil je de limited-edition whisky liever niet meteen uitschenken? We got your back. Enkel tijdens de feestdagen biedt de Schotse distilleerderij de speciale Goldbar aan. Dit is de ABERFELDY 12 years single malt Scotch whisky verpakt in een luxe gouden case. Blingbling!

Liefhebbers van rum opgelet

Smaken van butterscotch, gedroogde steenvruchten, een vleugje rozijn en ook toetsen van rook en eik. Het water loopt ons nog net niet uit de mond. Ook de liefhebber van rum laten we niet in de kou staan deze feestdagen! BACARDÍ Reserva Ocho is immers de perfecte basis voor een heerlijke cocktail. Wist je dat deze rum 8 jaar in eikenhouten vaten is gerijpt? Het drankje heeft dus lekker lang op smaak mogen komen.

In de mix!

Deze rum is bovendien erg geschikt om je vrienden of familie eens flink mee in de watten te leggen. In vroegere tijden nodigde de BACARDÍ-familie vrienden, buren en de lokale gemeenschap uit om onder het genot van een hapje, drankje en Latijns-Amerikaanse muziek het leven te vieren. Wil jij als host de held van de avond zijn tijdens de feestdagen? Ga dan zelf eens aan de slag en mix thuis de lekkerste cocktails voor je gasten.

Bacardi cocktail
Bron: BACARDÍ

Ingrediënten voor 1 Ocho Old Cuban:

  • 40 ml BACARDÍ Reserva Ocho
  • 20 ml limoensap
  • 20 ml honingsiroop
  • 8 muntblaadjes
  • 2 scheutjes Angostura Bitters
  • 50 ml mousserende wijn (prosecco)
  • Limoenschil en munttakje

En zo maak je hem:

IJs toevoegen aan de shaker, gevolgd door alle ingrediënten, behalve de prosecco. Krachtig schudden gedurende 30 seconden. Giet de mix in een gekoeld coupeglas tot net over de helft en vul het glas verder aan met prosecco tot het vol is. Garneer ten slotte met een muntblaadje. Geniet van je Ocho Old Cuban!

BACARDI x Filling Pieces vest
Bron: BACARDÍ

Voor onder de boom

Mocht je tijdens de feestdagen ook nog aan cadeau’s doen, scoor dan punten met de gebreide cardigan van Filling Pieces x BACARDÍ. Past dus perfect bij het bovenstaande drankje en tilt iedere look naar een hoger niveau. Dé key-piece uit de limited-edition capsule collectie. Zo blijft je neef, broer, vader of beste vriend heerlijk warm deze winter. Of je houdt hem lekker zelf…

Geen 18, geen alcohol.

In samenwerking met BACARDÍ en ABERFELDY

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.