Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 1 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De beste series op Disney+ buiten Star Wars en Marvel

Het aantal abonnees groeit nog steeds op Disney+. Niet gek als je bedenkt dat de streamingdienst tjokvol zit met Star Wars en Marvel. Toch zijn er ook andere steengoede Disney+ series die bijdragen aan de populariteit. We tippen er zeven.

Volgens Variety heeft de Amerikaanse streamingdienst wereldwijd al 152,1 miljoen streamers ingelijfd. In het tweede kwartaal van 2022 werden 14,4 nieuwe abonnementen verkocht, terwijl concurrent Netflix de laatste maanden juist abonnees kwijtraakte.

De beste series op Disney+ buiten Star Wars en Marvel

Of Disney+ al die nieuwe abonnees kan vasthouden, is trouwens nog maar de vraag. Net als Netflix verhoogt Disney+ de prijzen voor abonnementen zonder reclame vanaf december in de Verenigde Staten. Of en wanneer dat in Nederland gaat gebeuren, is nog niet bekend. Nog geen vuiltje aan de lucht dus en zolang je een abonnement hebt, raden we deze zeven Disney+ series aan.

1. Snowdrop

We beginnen met een liefdesverhaal dat zich afspeelt in het Seoel van 1987. Zeker geen willekeurig jaartal, want 1987 was een bepalend jaar in de recente Zuid-Koreaanse geschiedenis. In juni werd er door de democratische beweging massaal geprotesteerd tegen de zittende regering. In Snowdrop ontfermt een jonge studente zich, ondanks de gevaarlijke situatie, over een bloedende jongen die ze vindt op de campus van haar universiteit.

2. The Simpsons

Tsja, heeft deze animatieserie nog uitleg nodig? Waarschijnlijk niet. The Simpsons telt alweer 34 seizoenen en die staan allemaal op Disney+. Genoeg materiaal dus om je wekenlang op te sluiten voor een ouderwetse binge-watch. Oké, deze serie is niet volledig vrij van Star Wars en Marvel, getuige de vele verwijzingen in verschillende afleveringen.

3. Sherlock

Disney+ heeft ook gedacht aan de speurneuzen onder ons. Sherlock is een geweldige moderne vertolking van de klassieke Sherlock Holmes-boeken, met een ijzersterk optreden van de Britse acteur Benedict Cumberbatch. Een van de betere series in zijn genre.

4. The Beatles: Get Back

Een indrukwekkende documentaire over een van de meest invloedrijke bands ooit: The Beatles. Geregisseerd door niemand dan Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson. Deze Beatles-docu focust zich op de totstandkoming van het legendarische Beatles-album Let it Be.

5.This Is Us

Soapliefhebbers kunnen zich op Disney+ helemaal uitleven met This is Us. Deze razend populaire Amerikaanse dramaserie volgt de levens en families van 2 ouders en hun 3 kinderen. Een hartverwarmend verhaal over een drieling, hun strijd en geweldige support van ouders.

6. Dopesick

De grootste drugsepidemie van de Verenigde Staten is vrij recent en heeft honderdduizenden levens gekost. Gewoon door drugs (pijnmedicatie) die werd voorgeschreven door artsen: opiaten, zoals oxycodon. In Dopesick wordt onderzocht hoe één bedrijf verantwoordelijk was voor de grootste drugsepidemie ooit. Eén van de beste series van 2021.

7. The Americans

Disney+ is ook het spionagegenre niet vergeten. The Americans vertelt over 2 Sovjet-spionnen in de jaren 80 die onopgemerkt in de Verenigde Staten wonen. Volledig geïntegreerd en zeer geschikt om gevoelige informatie door te spelen naar het thuisland.

Documentaires over Marvel en Star Wars

Toch liever wel Marvel en Star Wars, maar heb je alle series al gezien? Check dan deze documentaires over beide universa op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.