Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Wereldwijd best bekeken Netflix-serie is manga met echte mensen

Eerder schreven we op Manners al een lofrede over de ‘vervloekte adaptatie’ van One Piece, de nieuwe wereldhit van Netflix. Japanse manga, maar dan met echte mensen. Check deze live-action serie.

Manga is het Japanse equivalent van het stripverhaal. Een geanimeerde manga in tekenfilmvorm wordt anime genoemd. En het is allang geen niche meer. Het Japanse medium is wereldwijd razend populair, over de hele wereld. Ook hier zijn we opgegroeid met anime zoals Pokémon, Alfred Jodocus Kwak (ja, in Japan geanimeerd) en Shin-Chan. Vaak zonder dat we zelf als kind beseften dat het anime was.

Live-action serie One Piece op Netflix

Maar vergeet nu even het getekende gedeelte. Netflix heeft het tekengerei namelijk ingewisseld voor echte mensen. Japanse anime omtoveren tot live-action pakt doorgaans belabberd uit, getuige Death Note, Fullmetal Alchemist en vooral Dragon Ball Z. Maar bij One Piece is dit anders; het ziet er goed uit en de humor en actie komen goed over. Bovendien waren de eerste recensies al positief al voordat de serie in première ging. Komen we zo op terug.

De Netflix-serie gaat over de avonturen van Monkey D. Luffy en zijn groep piraten, tijdens hun reis over de uitgestrekte oceanen op zoek naar de ultieme schat, bekend als de ‘One Piece’. Luffy’s doel is om de Piratenkoning te worden door deze schat te vinden, waarvan gezegd wordt dat hij enorme macht en status geeft.

De bemanning, die zichzelf de Straw Hat Pirates noemt, bestaat uit uiteenlopende individuen met hun eigen skills en krachten. Hoofdpersonage Monkey D. Luffy heeft bijvoorbeeld een lichaam met de eigenschappen van rubber, na het eten van een Paramecia-type duivelsvrucht. Tijdens hun reis doen de Straw Hat Pirates dus al meer dan twintig jaar allerlei eilanden aan, elk met compleet unieke schurken, uitdagingen en vormgeving.

Recensenten over manga met echte mensen

Al dagen op rij is One Piece wereldwijd de best bekeken serie op Netflix. In Nederland stond de live-action manga een paar dagen op rij op nummer twee, maar inmiddels op positie vijf.

https://youtu.be/HUNyJk1o4co?si=B-5m_VbKWCdROekG

Leuk en aardig die kijkcijfers, maar wat zeggen de recensenten? Welnu, op Rotten Tomatoes is nagenoeg iedereen positief. Het publiek, doorgaans kritisch op live-action adaptaties van manga, geeft de serie een score van 96 procent. De score onder filmrecensenten van 85% is tevens behoorlijk hoog. IMDb geeft een 8,5 uit 10.

Oordeel vooral zelf: One Piece is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.