Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 11 sep 2023
Leestijd: 1 minuut

Met deze e-mountainbike onder de 1000 euro zet jij je MTB-vrienden te kijk

Na de elektrische mountainbike van dit A-merk duikt Lidl met een andere e-MTB zelfs onder de 1.000 euro. Check deze ruige e-bike van Colorado met 27 Shimano-versnellingen.

Voor een elektrische fiets kun je al een tijd lang bij budgetwinkels als Aldi, Lild en Kruidvat terecht. We vertellen er altijd bij dat deze qua kwaliteit en rijervaring onderdoen voor de bekende merken, maar daarbij direct ook de nuance dat de prijs-kwaliteitsverhouding beter en beter wordt. Bovendien heb je op deze e-bike van Colorado tien jaar garantie op het frame en drie jaar garantie op de accu.

Elektrische mountainbike van Colorado

De Colorado E-Mountainbike 27,5 die Lidl nu met korting verkoopt, heeft een uitneembare accu (14 Ah / 504 Wh) die mooi zit verwerkt in het frame. Volgens de fabrikant is de actieradius op een volle lading 80 tot 120 kilometer, afhankelijk van de trapondersteuning, weersomstandigheden en ondergrond. Hier kun je doorgaans wel wat kilometers van afhalen.

colorado e-mountainbike, e-bike, elektrische fiets, lidl, mtb
(Afbeelding: Colorado)

De achterwielmotor van de elektrische fiets heeft een vermogen van 250 W, die een natuurlijk aanvoelende trapondersteuning biedt tot 25 kilometer per uur. Ideaal als je gaat mountainbiken met fanatieke vrienden die je anders niet bijhoudt en nu te kijk zet in de Ardennen. Ook zeer geschikt voor mensen die om gezondheidsredenen niet meer fanatiek mogen sporten, maar nog wel het ruige buitenleven willen ervaren.

Prijs specificaties van de e-bike bij Lidl

Andere specificaties van de e-mountainbike zijn onder meer 27 Shimano-versnelling, V-brakes voor en achter, anti-slippedalen, een comfortzadel van Selle Royal en een totaalgewicht van 27 kilogram (inclusief accu).

De elektrische mountainbike is bij Lidl afgeprijsd met 16 procent korting, waardoor er een verkoopprijs van 999 euro overblijft. Check ook dit precies even dure alternatief bij Decathlon. En lees in dit betoog waarom je, tenzij je een fysieke beperking hebt, eigenlijk beter een normale fiets kunt kopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.