Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 8 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

GTA 6: Redditor deelt releasedatum, verhaaldetails en veel meer

Pak je favoriete zoutvaatje erbij. Er is namelijk weer een vermeende lading aan GTA 6-details gelekt. Een massive leak, zoals de Amerikaanse gamingpers dat zo mooi noemt.

De informatie is afkomstig van een Redditor. Hij of zij claimde dicht op de ontwikkeling van de game te zitten, en daardoor veel over GTA VI te weten. Andere Redditors konden de mysterieuze leaker  vragen stellen. De post is sindsdien verwijderd, maar gelukkig hebben andere gebruikers nog snel de grootste claims weten op te slaan.

GTA 6: op naar 2023

Laat het echter duidelijk zijn dat het dus claims zijn. Geruchten. Tot Rockstar Games meer informatie over GTA 6 onthult hebben we geen enkele manier om te verifiëren of de leaker een fantast is of echt meer weet. Wel is het duidelijk dat zijn claims overeen komen met eerdere geruchten. Maar ja, maakt dat zijn opmerkingen geloofwaardiger of juist ongeloofwaardiger?

Ten eerste claimt hij of zij dat GTA 6 in oktober 2023 uit gaat komen. Oftewel, fans moeten nog bijna drie jaar wachten op de opvolger van GTA 5. Ook weet de leaker te melden dat de game qua verhaalstructuur Red Dead Redemption 2 achterna gaat. Oftewel, een verhaal dat in meerdere hoofdstukken is opgedeeld.

Jaren zeventig

De eerste twee van die hoofdstukken spelen zich in de late jaren zeventig af, in een fictieve versie van Miami. Daarna spelen gamers verder in het heden. Dat maakt deze geruchten direct een stuk opmerkelijker. Een dergelijke benadering zou vereisen dat Rockstar twee verschillende werelden maakt, met eigen wapens, radiostations en voertuigen.

Volgens de leaker is dat echter wel de richting die GTA 6 opgaat. Daarom zou Rockstar gekozen hebben voor een kleinere wereld dan Red Dead Redemption 2, maar wel dichtbevolkter en over het algemeen een stuk beter gevuld. Verschillende tijdsperiodes moeten dan voor meer afwisseling zorgen.

Realistisch rijgedrag?

Daarnaast claimt de Redditor dat de verhaallijn van GTA VI zo’n zestig uur zal duren. Hij of zij haalt ook de onlangs opgedoken patenten van GTA 6 aan, waaruit blijkt dat NPC’s een stuk realistischer rijgedrag gaan vertonen. De leaker claimt dat andere autorijders bijvoorbeeld geirriteerd kunnen raken, of agressiever gaan rijden als ze te laat komen voor hun werk.

Maar goed, opnieuw: is de leaker daarmee extra geloofwaardig, of borduurt de Redditor simpelweg fantasievol verder op wat al eerder is gelekt?

Ook claimt de Redditor dat je in GTA 6 je lichaamsproporties aan kunt passen, net zoals in San Adreas, al zal het systeem minder drastisch zijn.

San Andreas komt terug

Over San Andreas gesproken: toen de leaker naar een San Andreas-remaster werd gevraagd, luidde het antwoord “het jubileum komt eraan toch?”

Hebben we hier met een fan te maken die simpelweg andere fans lekker maakt, of is dit de real deal? Als we de hem of haar moeten geloven, gaan we dat pas in de lente van 2022 ontdekken. Dan gaat Rockstar namelijk volgens de Redditor GTA 6 aankondigen…

Overzicht

Check voor een nog veel uitgebreider overzicht van alle claims het Reddit-profiel van gebruiker meetsejpal, die alle opmerkingen van de vermeende leaker op een rijtje heeft gezet.

Over GTA 6 gesproken: de game ging trending op Twitter tijdens de Super Bowl. Enthousiaste fans hoopten op een verrassingsaankondiging tijdens het sportevenement. Zoals we nu weten was dat echter helaas valse hoop…

GR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.