Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Watch the Sound: Apple schakelt grote namen in voor intrigerende muziekserie

Maak kennis met de eerste trailer van Watch the Sound, een unieke muziek-docuserie van Apple waarin Mark Ronson een belachelijk blik aan grote namen opentrekt. Van Paul McCartney en Dave Grohl tot T-Pain en Tame Impala.

Het is een goede tijd om liefhebber van muziekdocumentaires te zijn. Netflix voegde onlangs This is Pop toe aan zijn aanbod, een docuserie waarbij elke aflevering door een andere filmmaker afleverd is. De ene aflevering duikt in Britpop, de andere in Autotune en ga zo maar door.

Apple TV+ knalt met muziekdocu’s

Stuk voor stuk zijn het fascinerende verhalen. Telkens weer met artiesten en nummers die we allemaal kennen. Apple zit dankzij Apple Music nog dichter op de muziekindustrie, iets wat je ook steeds meer begint te merken in het aanbod van Apple TV+.

1971 is bijvoorbeeld een ijzersterke nieuwe docuserie waarin de muziek wordt verkend die de cultuur en politiek van dat jaar hebben gevormd. Want damn, wat is er veel briljante muziek uitgebracht in dat ene jaar. In elk geval genoeg om er een docuserie over te maken die van begin tot eind weet te boeien.

Netflix introduceert veelgevraagde feature (maar er is ook slecht nieuws)

Mark Ronson’s Watch the Sound

Maar er is meer! Het is tijd om een proefabonnement op Apple TV+ af te sluiten, want op 30 juli komt Watch the Sound op die streamingdienst uit. Dat is een gloednieuwe serie van Mark Ronson. De Britse muziekproducer, muzikant en dj draait al eventjes mee in de muziekindustrie. De zelfverklaarde workaholic werkte onder andere samen met Lady Gaga, Adele, Amy Winehouse, Robbie Williams en Bruno Mars.

Bovendien is de 45-jarige alleskunner ook een echte muzieknerd. In plaats van elke andere muziekserie achterna te gaan, focust Ronson zich op één specifiek aspect van muziek: het geluid. Het creëren van geluiden en de ontwikkeling van de technologie erachter is immers de basis van hoe muziek door de decennia heen is gaan klinken. Muziek is creativiteit, maar zonder technologie kom je niet ver.

Iconische opname

De muzikant gaat in zijn eigen serie verkennen hoe technologie muziek gevormd heeft, en hoe ver producenten en artiesten gaan om het perfecte geluid te vinden.

“Ik ben altijd geobsedeerd geweest door hoe dingen klinken. Het is het verschil tussen een geweldig nummer en een iconische opname”, aldus Ronson in een voice-over tijdens de trailer.

Berg aan grote namen

We hebben het hier over Apple en Mark Ronson, dus de artiesten die voorbij komen zijn allesbehalve obscure zangers. Alleen al in de eerste trailer van Watch the Sound zien we Paul McCartney, Dave Grohl, Josh Homme, the Beastie Boys , Charli XCX, T-Pain, Angel Olsen, Tame Impala‘s Kevin Parker en Denzel Curry voorbij komen.

Per stuk al namen waarmee je een hele serie kunt vullen, maar daar blijft het niet bij. Ronson maakt aanhet einde van elke aflevering namelijk een origineel nummer, op basis van de daarvoor besproken technieken en technologie. Van drummachines en sampling tot autotune: hij laat precies zien hoe je ze kunt gebruiken.

In totaal gaat Watch the Sound uit zes afleveringen bestaan, die je vanaf 30 juli op Apple TV+ kunt verwachten. Check hieronder de trailer!

Watch the Sound: Apple trekt belachelijk blik aan grote artiesten open
🎼 (Afbeelding: Apple)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.