Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze animatiefilm op Netflix is de nieuwe wereldwijde megahit

Er staat een nieuwe animatiefilm op Netflix, en niet eentje van Pixar of Disney. The Sea Beast (Het Zeebeest in het Nederlands) is een Original van de streamingdienst en de grote hit van dit moment.

De afgelopen weken was The Man From Toronto met Woody Harrelson de grote hit wat betreft films op Netflix. Vorige week kwam American Made met Tom Cruise daaroverheen. Maar die titels moeten nu een animatiefilm voor zich laten als best bekeken film op de streamingdienst. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd is dit een monsterhit.

Animatiefilm The Sea Beast op Netflix

The Sea Beast is het solodebuut van de Amerikaanse regisseur Chris Williams. De animatiefilm verscheen op 24 juni al in een geselecteerd aantal bioscopen, voordat de première op Netflix op 8 juli plaatsvond.

De animatiefilm gaat over het avontuurlijke meisje Maisie Brumble, dat zich verstopt op het schip van een legendarische zeemonsterjager. Samen gaan ze op reis door onbekende epische wateren en schrijven ze geschiedenis. De stemmen van de personages worden ingesproken door onder anderen Karl Urban (Jacob Holland), Zaris-Angel Hator (Maisie Brumble), Jared Harris (Captain Crow) en Marianne Jean-Baptiste (Sarah Sharpe). The Sea Beast (Het Zeebeest) is nu te zien op Netflix.

Het Zeebeest wereldwijd de best bekeken film

En dat doen veel mensen, zo blijkt uit de cijfers van filmdatawebsite Flixpatrol, dat bijhoudt welke films en series op streamingdiensten het meest bekeken worden. Niet alleen in Nederland en België staat The Sea Beast fier bovenaan, ook in de meeste andere landen is de animatiefilm de best bekeken film op Netflix van de laatste dagen. Beijk hier het volledige overzicht.

The Sea Beast gaat ook door het dak op Rotten Tomatoes. Hier scoort de best bekeken Netflix-film van dit moment maar liefst een 94% score onder recensenten en 92% score onder het publiek. Op IMDb scoort de animatiefilm een 7,1 uit 10. Laat die Oscar voor Best Animated Feature maar komen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.