Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

American Made met Tom Cruise is ineens een hit op Netflix

De film American Made is op Netflix ineens een enorme hit. In de film speelt Tom Cruise de hoofdrol als smokkelende piloot.

In American Made, deels gebaseerd op waargebeurde feiten, speelt Tom Cruise de piloot Barry Seal. Hij wordt door de CIA ingezet om wapens te smokkelen naar Zuid-Amerika. Maar Seal smokkelt vervolgens voor Pablo Escobar drugs terug naar Amerika.

American Made op Netflix

Naast Tom Cruise spelen ook andere filmsterren een grote rol, zoals Jayma Mays (voornamelijk bekend door de serie Glee), Domhnall Gleeson (een van de sterren in de Star Wars sequels) en Sarah Wright (uit onder andere Park and Recreation).

American Made is geregisseerd door Doug Liman. Hij is ook bekend door films als Mr & Mrs Smith met Brad Pitt en Angelina Jolie en The Bourne Identity met Matt Damon.

De film wordt, sinds hij uitkwam in 2017, bijzonder goed ontvangen. Op IMDB scoort American Made 7,2 uit 10. Op Rotten Tomatoes pakt het een cijfer van 85 procent door recensenten. Het publiek gaf de film een score van 78 procent. Sinds kort is de film te zien op Netflix, vandaar waarschijnlijk die hitnotering.

Alleen The Man from Toronto staat hoger

De film met Tom Cruise staat nu op een tweede plek als meest bekeken Netflix-film. Alleen The Man from Toronto staat hoger. In die film heeft de stuntelige ondernemer Teddy Jackson (Kevin Hart) de ‘perfecte verjaardagsverrassing’ gepland.

Eigen stunts eerst

Het moge duidelijk zijn dat Tom Cruise ook in American Made zelf heeft gevlogen en stunts uitvoerde. Het is een skill die hij heeft geleerd tijdens opnames van de eerste Top Gun-film. Ook in het tweede deel, dat recentelijk is uitgekomen, vliegt hij deels zelf. Hij mocht echter, tot zijn spijt, niet daadwerkelijk in een F18 Hornet vliegen. De Department of Defense (DOD) vond het toch iets te gortig om hem zelf de stick in handen te geven.

In American Made kon dus wel fijn zelf rondvliegen. De film is hier te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.