Dennis Mons
Dennis Mons Popular Science 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Augmented Reality-lenzen voor het eerst door een mens gedragen

Voor het eerst is er een succesvolle test geweest een mens die augmented reality-lenzen in heeft. Door de technologie is het mogelijk informatie te zien zonder, bijvoorbeeld, een speciale bril.

Het bedrijf Mojo Vision heeft de lenzen getest op zijn eigen CEO, Drew Perkins.

Augmented Reality-lenzen getest door een mens

Perkins heeft erover geschreven in een blog op de website van het bedrijf. Hij stelt daarin dat hij in staat was afbeeldingen te zien, een kompas te gebruiken en van een teleprompter te lezen.

augmented reality lens
Een doorsnede van de Mojo Lens. (Afbeelding: Mojo Vision)

De grootste uitdaging voor Mojo Vision was dat de Augmented Reality-lenzen autonoom moesten werken. Daarvoor was de ontwikkeling van een zeer kleine energiebron onmisbaar. Ook was een draadloze verbinding cruciaal.

Indrukwekkende specificaties

De Augmented Reality-lenzen vormen dan ook een technisch hoogstandje. Ze hebben een diameter van slechts 0,5 millimeter. Toch past er een 14.000 pixel per inch MicroLED-beeldschermpje in. Om de display te laten draaien, wordt een microbatterij gebruikt.

De schermpjes zijn te ‘besturen’ middels eye tracking. Om tussen content te switchen wordt gebruik gemaakt van een accelerometer, een gyroscoop en magnetometer. Dit zorgt er tevens voor dat het beeld recht en stabiel blijft staan

Doelgroep

Perkins stelt verder in zijn blog dat de Augmented Reality-lenzen voornamelijk gericht zijn op mensen met een oogafwijking en sporters. Toch is de kans zeer groot dat het product gewoon voor iedereen te koop is. Perkins zegt namelijk dat de Mojo Lens de perfect assistent is tijdens het werk.

Augmented Reality lenzen, contactlenzen, mojo lens, mens
(Afbeelding: Mojo Vision)

“Het dragen van de Augmented Reality-lenzen was inspirerend. Het zien van de toekomst zorgde ervoor dat ik letterlijk sprakeloos was”, aldus Perkins. “Tijdens het dragen bleef ik maar steeds nadenken over het feit dat onze ontwikkelingsteams een fantastische prestatie hebben geleverd.”

Wanneer de lens uiteindelijk op de markt komt, is nog niet bekend. Wel stelt het bedrijf dat ze al klinisch getest zijn (onder andere door Perkins).

We houden in ieder geval een oogje voor je in het zeil.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.