Aanschouw de toekomst met deze Augmented Reality-bril

Het kan heel goed zijn dat je nog nooit van het bedrijf The Plantation hebt gehoord. Tot voor kort waren ze stilletjes bezig met een prototype Augmented Reality-bril (AR): de Magic Leap. Inmiddels begint de bril serieuze vormen aan te nemen. 

In de onder- en bovenstaande video’s zie je wat de gebruiker zou moeten zien als hij de bril draagt. Of dat in de praktijk ook echt zo werkt, is nu nog lastig vast te stellen. Het bedrijf heeft aangegeven dat zij met behulp van een speciale belichtingstechniek de 3D-modellen realistischer kunnen tonen. Dit heeft niemand tot nu toe nog bereikt. De bril zou de vorm moeten krijgen van een reguliere zonnebril.

De start-up wordt ondertussen gesteund en deels gefinancierd door onder andere Google. The Plantation heeft onlangs verklaart dat er haast 1.5 miljard dollar is geïnvesteerd. De verkoopprijs van de Magic Leap wordt door het bedrijf zelf geschat op een bedrag tussen de vijftienhonderd en tweeduizend dollar.

Augmented reality

Augmented Reality is nooit écht groot geweest, maar toch hebben we er al aardig wat van gezien. Denk maar eens aan Pokémon Go. Dit mega populaire mobiele spelletje maakt gebruik van jouw camera om de monstertjes in de echte wereld te brengen. Dit is het perfecte voorbeeld van AR.

De iPhone X en 8 kondigde 13 september aan dat hun camera ook volledig klaar is voor de AR-techniek. In de trailer zagen we al een dinosaurus over een basketbal veld lopen.

De Magic Leap gaat een stukje verder. Je kijkt niet door een telefoonscherm, maar door een bril waarin je allerlei 3D-objecten ziet.  Als we de video’s mogen geloven, kunnen we met een handbeweging de 3D-objecten sturen. Binnen  zes maanden tijd moet het eerste model voor de consument verschijnen.

Reageer op artikel:
Aanschouw de toekomst met deze Augmented Reality-bril
Sluiten