Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 2 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

17 alcoholvrije drankjes voor Dry January, van IPA’s tot whisky

Nog steeds brak van die helse kater na oud en nieuw? Dan kan meedoen aan Dry January vast geen kwaad. We selecteerden de lekkerste alcoholvrije drankjes voor je om deze maand door te komen.

En voor wie dit jaar nog niet meedoet aan Dry January: lees dit artikel over het onverwachte neveneffect van een maand zonder alcohol eens door. Met die informatie in je achterhoofd én de lekkere alcoholvrije drankjes uit dit artikel, denken wij dat zo’n alcohol loze maand prima te doen is.

Bonus: met deze tips houd je Dry January deze maand zeker zonder al te veel problemen vol.

17 alcoholvrije drankjes voor Dry January (en daarna)

Alcoholvrij (speciaal) bier

Het bestaan van alcoholvrije pils is geen verrassing meer. Tegenwoordig koop je net zo makkelijk een alcoholvrije variant van jouw favoriete speciaalbier. IPA liefhebbers bijvoorbeeld hoeven hun favoriete bittere biertje niet te missen. Wat dacht je van de Grapefruit IPA van brouwerij vandeStreek, Suberb Owl van Uiltje Brewing en de Non IPA van Jopen?

Liefhebbers van stout bier zijn bij brouwerij Big Drop aan het juiste adres. Hier vind je onder andere de alcoholvrije Galactic Milk Stout en Arctic Beach Coconut Stout.

Juist een fan van een lichter biertje? Probeer dan de Organic Blond Ale van Lowlander of Speelkasteel van vandeStreek.

Dry January: 5 voordelen die je gaan overtuigen om mee te doen

Alcoholvrije gin

Gek op Gin Tonics? Dan hebben we goed nieuws: jouw drankje is heel gemakkelijk alcoholvrij te maken met een goede alcoholvrije gin. Daar zijn er inmiddels al meerdere van op de markt, maar onze persoonlijke favoriet is Duchess. De gin en tonic zijn al gemengd met verschillende kruiden, waardoor het flesje meteen klaar is om gedronken te worden. Makkelijker kan niet.

Liever een fles alcoholvrije gin in huis halen? Dan moet je bij merken als Abstinence, Seedlip en de prachtige fles van Mokum Dust.

Alcoholvrije whisky

Ook in de wereld van de whisky’s zijn er tegenwoordig een aantal varianten zonder alcohol op de markt. Perfect voor een borrelavond tijdens Dry January. Welke je dan moet kiezen? American Malt van Lyre’s is een goede kopie van de zachte Amerikaanse klassieke Bourbon Malt.

Daarnaast is er ook nog een prijswinnende alcoholvrije whisky: Barreled Oak van Gnista won de gouden medaille op de Dutch Non Alcoholic Spirit Awards van alcoholvrije slijterij NIX&NIX.

De beste whisky’s van 2021, met een paar leuke verrassingen

Alcoholvrije rum

Zelfs rum is zonder alcohol verkrijgbaar. Fijn als je meedoet aan Dry January, maar die rum cola in het weekend niet kunt weerstaan. Of als je gek bent op mojito’s. Rum is te verwerken in verschillende cocktails, maar kan uiteraard ook on the rocks gedronken worden.

In onze zoektocht naar alcoholvrije rum kwamen we vier merken tegen: Abstinence, ISH, Lyre’s en Stryyk. Het laatstgenoemde merkt verkoopt ook gin en alcoholvrije wodka. Voor wie durft.

Dit roken, snuiven en drinken acteurs écht in films en series

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.