Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 1 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

De 10 meest veelbelovende films van 2022 en de release-data

Filmliefhebbers opgelet, 2022 wordt een filmjaar om de vingers bij af te likken. We zetten de tien films op een rij waar we persoonlijk het meest naar uitkijken, plus de release-data.

We gaan er wat betreft de release-data voor het gemak vanuit dat corona geen roet in de popcorn gooit.

Veelbelovende films in 2022 en de release-data

Van Marvel tot DC Comics, drama, platte actie; 2022 wordt een jaar van diverse smaken. Tien veelbelovende films op een rij.

1. The Batman – 4 maart 2022

Robert Pattinson kruipt in de huid van de roemruchte vleermuisman. Zou hij de schoenen kunnen vullen van zijn voorganger, Christian Bale? Die deed het alles behalve onaardig in de laatste grote Batman-trilogie. The Batman wordt in ieder duisterder van karakter. En ja, Zoë Kravitz speelt Catwoman. Lees hier meer over de film.

2. The Northman – 8 april 2022

Een epische revenge-thriller over een Viking-prins die gerechtigheid zoekt voor de moord op zijn vader. Kom maar op met die barbaarse taferelen.

3. Jurassic World: Dominion – 10 juni 2022

Chris Pratt is klaar voor zijn derde dino-avontuur. Voorlopig het laatste deel van de Jurassic World-trilogie. Nog niet heel over bekend, maar als we de titel een beetje moeten geloven zijn de rollen in Dominion misschien wel omgedraaid.

4. Lightyear – 17 juni 2022

Fans van de originele Toy Story-films worden op hun wenken bediend met de animatie spin-off Lightyear. De film vertelt het verhaal over hoe Buzz Lightyear (stem Chris Evans), een jonge testpiloot, zich ontpopte tot de Space Ranger die we allemaal kennen uit Toy Story.

5. Don’t Worry Darling – 23 september 2022

Maak je geen zorgen, schatje. Oh toch wel? Rijzende ster Florence Pugh speelt een huisvrouw in de jaren 50 in de Verenigde Staten. Samen met haar man woont ze in een experimentele, utopische gemeenschap. Langzaam maar zeker komt ze erachter dat dit mooie plaatje verontrustende geheimen bewaart.

6. Mission Impossible 7 – 30 september 2022

Met bijna 60 lentes jong kruipt Tom Cruise wederom in de huid van special agent Ethan Hunt. Hij is niet van het benauwde en doet nog gewoon zijn eigen stunts. Al leverde hem dat in deel 6 wel een gebroken enkel op. Doktoren twijfelde of de acteur ooit wel weer zou kunnen rennen. Gelukkig is hij weer helemaal de oude en zien we vast zijn karakteristieke sprint terug in deel 7. Tom zien we trouwens ook terug in de nieuwe Top Gun. Opdat deze films altijd gemaakt blijven worden.

7. Black Panther: Wakanda Forever – 11 november 2022

Vervolg op de kaskraker Black Panther (2018). Helaas zonder acteur Chadwick Boseman, die in augustus 2020 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Zijn karakter T’Challa wordt uit respect voor Boseman niet door iemand anders ingevuld. De rest van de bekende crew is wel aanwezig en dat belooft weer een spektakelstuk in het koninkrijk Wakanda.

8. She Said – 18 november 2022

Deze krachtige film vertelt het verhaal over het begin van de #MeToo-beweging. The New York Times-verslaggevers Megan Twohey en Jode Kantor leggen met hun baanbrekende verhaal over Harvey Weinstein een beerput aan seksueel ongepast gedrag in Hollywood bloot.

9. Avatar 2 – 16 december 2022

Avatar 2 kan uiteraard niet ontbreken in de lijst met veelbelovende films in 2022. Het is alweer even geleden (2009) dat de kaskraker van James Cameron ons betoverde in de bioscoopzalen. Naast oude bekende Sam Worthington, doen ook Kate Winslet en Sigourney Weaver mee in dit epische vervolg.

10. Aquaman and the Lost Kingdom – 16 december 2022

Jason Momoa is terug als goddelijk zeeschepsel die de wereld moet redden. Nog weinig bekend over deze DC Comics-film, behalve dat het een vervolg is op de succesvolle Aquaman-film uit 2018. Oh ja, de petitie tegen Amber Heard heeft niet gewerkt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.