Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 1 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Nostradamus voorspelt 2022: koop crypto en verstop je in een bunker

2021 is voorbij en we stappen vol goede moed het nieuwe jaar binnen. Wat gaat 2022 ons brengen? Niemand weet het zeker, maar dat weerhoudt voorspellers er niet van om in hun glazen bol te kijken. Laten we eens kijken wat de bekendste voorspeller ooit, Nostradamus, voorspelt heeft voor 2022.

Even een korte herintroductie: Nostradamus was een Franse apotheker die leefde tussen 1503 en 1566. Oud werd hij niet, maar zijn boek Les Prophéties maakte hem onsterfelijk. Hierin vinden we met name gedichtjes waarin hij de toekomst voorspelt. Als we zijn volgelingen mogen geloven, dan heeft Nostradamus er echt kijk op. Zo zou hij de Wereldoorlogen, de opkomst van Hitler, terrorisme in Europa en nog veel meer voorspeld hebben.

Hoe betrouwbaar is Nostradamus?

Nostradamus had dus een voorspellende gave, of gebruikte hij gewoon een handig trucje? Zijn tegenstanders denken het laatste. Volgens hen zijn de voorspellingen zo vaag en open voor interpretatie dat je ze altijd wel kan koppelen aan een hedendaagse gebeurtenis. In welk kamp je ook zit, het is altijd interessant en leuk om te kijken wat er volgens Nostradamus gaat gebeuren in 2022.

6 Bitcoin-voorspellingen op lange termijn: van crash tot 1 miljoen

Laten we positief beginnen. Althans, voor de mensen die in crypto geïnvesteerd hebben. Volgens Nostradamus gaan Bitcoin en andere digitale munten een enorme vlucht nemen. Dat zegt hij natuurlijk niet letterlijk, maar dit is wat de kenners halen uit deze voorspellingen: “Alle bekende betaalmiddelen en obligaties zullen worden weggevaagd. De kopieën van goud en zilver zullen een enorme vlucht nemen.”

Behalve crypto is er niet veel goed nieuws

Tot zover het positieve gedeelte, want de andere voorspellingen van Nostradamus voorspellen niet veel goeds. Zo voorspelt hij de dood van een politiek leider, verdere opwarming van de aarde en de val van de Europese Unie. Zoals gezegd doet Nostradamus dit aan de hand van nogal vage gedichtjes. Zo is de val van de Europese Unie gebaseerd op de zin: “Heilige tempels uit de Romeinse tijd zullen de fundamenten van hun fundament verwerpen.”

Neuralink-oprichter doet duistere voorspelling over mens en robot

De voorspellingen van Nostradamus zijn dus alles behalve betrouwbaar. Dat is maar goed ook, want de beste man voorspelt nog meer ellende. Zo wordt de voorspelling: “De maan in de volle nacht boven de hoge berg / De nieuwe wijze met een enkel brein ziet het / Door zijn discipelen uitgenodigd om onsterfelijk te zijn / Ogen naar het zuiden. Handen in boezems, lichamen in het vuur” geïnterpreteerd als de opkomst van AI en het einde van de mensheid.

Van corona naar kannibalisme

Het einde is volgens Nostradamus nabij, maar niet voordat we elkaar hebben opgegeten. Jawel, 2022 wordt het jaar van kannibalisme: “”Zo hoog de prijs van tarwe / Die man wordt bewogen / Zijn medemens om te eten in zijn wanhoop.” De voedselprijzen zullen zo uit de hand lopen, dat we gedwongen worden om elkaar op te peuzelen. En wij maar denken dat 2021 het dieptepunt was…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.