Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Aquaman 2-makers reageren op petitie voor ontslag Amber Heard

Er gingen verschillende petities in het rond om Amber Heard te ontslaan in haar rol als Mera in Aquaman and the Lost Kingdom. Maar de makers zwichten niet voor het publiek.

Voor de producenten van Aquaman 2 is het naar eigen zeggen nooit een optie geweest om actrice Amber Heard te ontslaan. Een petitie met verzoek tot ontslag, die fans van haar ex-man Johnny Depp waren gestart vanwege hun ruzie, is door de filmmakers nooit serieus genomen.

‘Amber Heard is het beste voor Aquaman 2’

“Ik denk niet dat we ooit zouden luisteren naar druk van fans”, aldus producent Peter Safran in de podcast Hero Nation van Deadline. “Je moet doen wat het beste is voor de film. Naast James Wan en Jason Momoa is dat ook Amber Heard.”

aquaman 2, the lost kingdom, amber heard, ontslag, petitie, jason momoa
De filmposter van deel 2 (Afbeelding: DC Films)

Meer dan anderhalf miljoen fans tekenden de petitie om Amber Heard uit Aquaman 2 te krijgen. Ze vinden dat de actrice de carrière van Johnny Depp heeft verwoest en mishandeld. De acteur kwam vorig jaar in een negatief daglicht te staan, nadat hij de Britse tabloid The Sun had aangeklaagd wegens smaad. In een artikel uit 2018 werd Depp een ‘vrouwenmishandelaar’ genoemd.

Wel ontslag voor Johnny Depp

Een rechter oordeelde dat onvoldoende is bewezen dat er in het artikel sprake is van smaad en dat hij Heard wel degelijk had mishandeld. Filmstudio Warner Bros. vroeg Johnny Depp vervolgens zijn rol in het derde deel van Fantastic Beasts neer te leggen.

Johnny Depp Amber Heard
Deze onstuimige liefde leidde tot veel slechts (Afbeelding: AFP / Giuseppe Cacace)

Amber Heard zei eerder al zich ondanks de vele handtekeningen geen zorgen te maken over haar rol in Aquaman 2. “Betaalde geruchten en betaalde campagnes op sociale media hebben geen invloed op casting”, aldus de actrice. De opnames gaan binnenkort van start.

Gelukkig worden niet alle petities in de filmwereld serieus genomen. Check ook deze onzinnige rel over een vermeend ‘racistisch ruimteschip’ in Star Wars.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.