Metro
Metro Films & Series 30 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

‘Kutland’: hoeder van het vrije woord Johan Derksen serieus bedreigd

Presentator Johan Derksen heeft momenteel beveiliging om zich heen. Niet het Openbaar Ministerie, maar zijn baas John de Mol heeft dat geregeld. Dat vertelt de voetbalanalyticus aan tafel bij De Oranjezomer. Het OM heeft namelijk een gebrek aan mankracht. Naar eigen zeggen heeft Derksen te maken met “een bedreiginkje dat in de lucht hangt”.

Inhoudelijk gaat de voetbalanalist niet op de bedreigingen in. “Ik heb te maken met een bedreigingszaakje ten opzichte van mij”, vertelt hij. Volgens Johan Derksen vertelde de officier van justitie hem dat er geen mankracht en budget was voor beveiliging, waarop John de Mol die regelde.

Johan Derksen wel bedreigd, maar niet bang

Het is niet duidelijk waarom Johan Derksen wordt bedreigd. Zelf rakelt hij wel even het incident met rapper Akwasi op, over wie hij vermeende racistische opmerkingen heeft gemaakt. Maar dat noemt hij niet als mogelijke oorzaak voor de bedreigingen. De voetbalanalist zegt nit erg onder de indruk te zijn van de bedreigingen. “Ze kunnen mij alleen blij maken, hè. Niet bang.”

Derksen is op z’n zachtst gezegd niet blij met het OM en het gebrek aan mankracht. De jongens die in Mallorca de 27-jarige Carlo Heuvelman mishandelden, waarna het slachtoffer overleed, krijgen mogelijk wél beveiliging. Daar is Derksen niet over te spreken: “Ik vind echt schaamteloos. Typisch rijkeluiszoontjes. Er zit waarschijnlijk een papa bij die officier van justitie is, of advocaat.” Wilfred Genee reageert vervolgens dat ontkend wordt dat een officier van justitie familie is van een van de verdachten. Maar Derksen blijft erbij dat er “een papa met invloed” bij zit.

Bekijk de hele aflevering van de Oranjezomer hier terug.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.