Top Gun Maverick trailer bewijst dat Tom Cruise nog geen vergane glorie is

Als je dit leest is de kans aanwezig dat in je in 1986 nog niet bestond, of nog niet oud genoeg was om wat van de wereld mee te krijgen. Toch durven we te wedden dat je de film Top Gun minimaal één keer gezien hebt. De iconische film waarin Tom Cruise een jonge straaljagerpiloot speelt, is inmiddels wel legendarisch te noemen. In 2020 gaan we zien of dat succes herhaald kan worden, want dan verschijnt Top Gun: Maverick.

Tom Cruise is inmiddels 34 jaar ouder, maar zijn rol in de film blijft onveranderd. Opnieuw kruipt de acteur in de huid van Luitenant Pete Mitchell, beter bekend als Maverick. Als mentor helpt hij jonge piloten om hun vliegkunsten te verbeteren. Volgens de synopsis heeft hij er in de afgelopen jaren alles aan gedaan om geen promotie te maken, en zo te voorkomen dat hij op de grond moet blijven.

Tom Cruise is terug

Maverick hoort in de cockpit waar hij als testpiloot het maximale uit zijn toestel haalt en grenzen verlegd. Een prima pad richting zijn pensioen, maar dat is natuurlijk geen boeiend verhaal voor een film. Daarom komt in Top Gun: Maverick Rooster om de hoek kijken. Hij is de zoon van Nick Bradshaw (Goose) die we nog kennen uit de eerste film. Hierdoor wordt hij gedwongen om zijn verleden onder ogen te komen.

Dit leidt uiteindelijk tot een bijna onmogelijke missie die Pete Mitchell samen met de zoon van zijn overleden vriend tot een goed einde moet gaan brengen. Een missie die ongetwijfeld gaat leiden tot bizarre capriolen op ongekend hoge snelheid. Precies waar Top Gun fans al bijna 35 jaar op hebben moeten wachten.

Sterrencast

Deze zomer kunnen we scientology aanhanger Tom Cruise eindelijk weer zien als Maverick en hij zal bijgestaan worden door niet de minste cast. Zo is Miles Teller te zien als de zoon van Nick Bradshaw. Daarnaast zijn er rollen voor Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman en Ed Harris. De regie is in handen van Joseph Kosinski.

Releasedatum Top Gun: Maverick

Of Top Gun: Maverick net zo legendarische gaat worden als het origineel gaan we zien op 26 juni 2020, want vanaf dan draait ‘ie in de Nederlandse bioscopen.

Maxim

Reageer op artikel:
Top Gun Maverick trailer bewijst dat Tom Cruise nog geen vergane glorie is
Sluiten