Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Gezondheid 4 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Dry January moeilijk vol te houden? Niet met deze handige tips

Welkom in 2020. Een nieuw jaar vol kansen en uitdaging. Grote kans dat je zelfs al begonnen bent aan één van die uitdagingen. Het is namelijk Dry January. Een maand lang geen druppel alcohol, dat is de afspraak. Goed voor je gezondheid, maar als je graag een biertje of borrel drinkt zeker niet gemakkelijk. Daarom hebben we een zestal tips voor je klaarstaan die je gaan helpen om Dry January ook echt droog te houden.

Voordat we je vertellen hoe je Dry January gaat volhouden, beginnen we met waarom je het doet. Waarschijnlijk heb je zelf wel een goede reden, maar een maand lang geen alcohol drinken heeft ook deze voordelen. Eigenlijk is dit al een verkapte tip, want weten waarom je het doet is belangrijk om Dry January vol te houden.

Tips om Dry January te overleven

1. Blijf uit de buurt van verleiding

Je moet jezelf natuurlijk niet gaan opsluiten met een flesje water, maar pas goed op. Als je regelmatig op plekken komt waar je gewend bent om te drinken, is de kans groter dat je de fout in gaat. De kroeg, restaurants, de voetbalkantine, etc. Op deze plekken sta je eigenlijk altijd met een biertje in de hand en dat wil je nu juist vermijden. Dry January is dus ook een mooie kans om op zoek te gaan naar activiteiten die niet verbonden zijn aan alcohol.

2. Zoek een Dry January buddy

Samen sta je sterker en dat geldt ook voor deze uitdaging. Overtuig iemand die dichtbij je staat om mee te doen aan Dry January. Een vriend, je partner, huisgenoot, broer, teamgenoot of wie dan ook. Je slagingskans schiet omhoog als je iemand hebt die hetzelfde doormaakt. Jullie kunnen elkaar steunen en ook meteen in de gaten houden.

3. Vergeet jezelf niet tussentijds te belonen

Het euforische gevoel wanneer je Dry January overleeft hebt is natuurlijk waar je het voor doet, maar vergeet niet jezelf onderweg te laten weten dat je goed bezig bent. Haal na de eerste week sushi bij je favoriete restaurant of beloon jezelf halverwege met een nieuwe outfit. Zo blijf je gemotiveerd om de hele maand vol te maken.

4. Versla je cravings op een gezonde manier

Als je geen alcohol meer mag drinken, is de kans groot dat je het gaat vervangen door iets anders. Dat kan van alles zijn, maar vaak zijn het niet de meest gezonde opties. Dat is niet perse slecht, maar wel zonde. Dry January is goed voor je gezondheid en dat doe je door troep te eten weer te niet. Zorg daarom dat je alle junkfood de deur uit doet en gezonde snacks in huis haalt.

5. Blijf bezig tijdens Dry January

De grootste tegenstander in deze strijd is je brein. Je gaat tijdens deze maand zeker een paar keer denken aan een koud biertje, mooie volle rode wijn of prachtige oude whisky. Daarom is het belangrijk om afleiding te hebben. Neem bijvoorbeeld een abonnement op de sportschool, koop een nieuw game voor je PlayStation of volg een cursus. Het kan allemaal.

6. Ontdekt de wereld van virgin cocktails

Jezelf trakteren op een spannend aperitief of smaakvolle cocktail kan tijdens Dry January ook zonder alcohol. Er zijn namelijk genoeg smaakcombinaties die je kunt maken zonder dat er drank aan te pas hoeft te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze alcoholvrije Mojito?

Dry January gaat je niet klein krijgen

We gaan niet zeggen dat het gemakkelijk wordt, maar het is echt goed te doen. Dry January is maar één maand en bovenstaande tips gaan je zeker helpen. Vergeet vooral niet waarom je het doet, en dan gaat het gewoon helemaal goedkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dry January moeilijk vol te houden? Niet met deze handige tips
Sluiten