Felix Decavel
Felix Decavel Hebbedingen 9 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Kamado BBQ-oorlog heeft nieuw kanon voor een prima prijs

Lekker weer en sappig vlees, maar geen BBQ van Green Egg? Dan maar een prima alternatief waar je geen gemarineerde rib uit het eigen lijf voor op de rooster legt. Bijvoorbeeld deze betaalbare Kamado-barbecue van de Action.

Helaas was het kleinere broertje van het model even snel uit de winkelschappen verdwenen als de beste steaks op een zonnige zondag. En ook al bekoren de betaalbare alternatieven van de Lidl en de Albert Heijn, de grootste BBQ-stunt komt voorlopig uit de keuken van de echte discountkoning onder de winkelketens.

Action stunt met alternatief voor Green Egg-BBQ

Niet alleen dankzij de schappelijke prijs in vergelijking met een Green Egg, maar ook omwille van de speelruimte. Met 47,5 centimeter is het grilloppervlak van de Action-BBQ even groot als de Large-varianten van het topmerk die voor 1.750 euro de deur uitvliegen.

green egg, kamado, bbq, barbecue, betaalbaar, alternatief, action
(Afbeelding: Action)

Uiteraard kun je niet dezelfde kwaliteitseisen stellen als bij de aankoop van een Green Egg. De Kamado-barbecue van de Nederlandse discountketen heeft bijvoorbeeld geen hitteschild en de kwaliteit van keramiek is minder dan bij het origineel. Zo zijn er wel meer kwaliteitsverschillen. Maar je mag ook niet anders verwachten als het prijsverschil meer dan 1.300 euro bedraagt. Bij de Action betaal je zelfs 200 euro minder dan voor het even grote exemplaar bij de Albert Heijn.

Barbecue voor gevorderden

Hoe dan ook kun je ook met deze Kamado grillen, roken, koken, bakken en stomen. Slow cooking behoort evenwel tot de mogelijkheden, voor al je stoofpotjes. Je maakt er een geheel menu in klaar. En dat allemaal met die echte, authentieke barbecuesmaak.

Via de webshop haal je het betaalbare BBQ-pareltje van de Action in huis voor slechts 399 euro. De grillmeesters onder ons kunnen ook een barbecue-schort van echt leer uitkiezen om piekfijn uitgedost aan de zomer te beginnen. En vergeet ook zeker niet deze betaalbare alternatieven voor een Green Egg te checken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.