Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 5 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

6 toffe Netflix series die gewoon lekker makkelijk wegkijken

Netflix weet ons keer op keer weer te verwennen met het beste wat er op seriegebied te vinden is. Altered Carbon, Mindhunter, Damnation, The Sinner, Peaky Blinders en ga zo maar door. Stuk voor stuk topseries, maar ze zijn wel behoorlijk heftig. Je kunt niet even op je telefoon kijken zonder iets belangrijks te missen. Daarom is het soms lekker om gewoon een serie te kijken die wat minder toewijding vraagt. Deze zes lekkere wegkijkers zijn daar perfect voor.

1. Master of None

Aziz Ansari is een populaire stand-up comedian die met Master of None zijn eigen serie heeft gekregen. Hij speelt hierin de rol van Dev. Een jonge gast uit New York die worstelt met waar hij naar toe wil in het leven. Dat klinkt misschien vrij cliché, maar de serie doet dit juist op een bijzonder slimme en originele manier. Dit maakt Master of None een verfrissende comedyserie die terecht met lof wordt overladen. Zo hebben beide seizoenen een 100 procent score op Rotten Tomatoes.

2. BoJack Horseman

Er zijn al veel andere animatie comedyseries, dus waarom moet je ook nog BoJack Horseman gaan kijken? Omdat het een animatieserie is die met ieder seizoen beter wordt. Het verhaal draait om een paard genaamd BoJack die in de jaren ‘90 een geliefd sitcom-karakter was. Nu is zijn carrière voorbij en zoekt hij al zuipende een doel in het leven. In het eerste seizoen is de serie nog op zoek naar een eigen karakter. Gelukkig wordt deze gevonden en zijn de drie volgende seizoen werkelijk fantastisch.

3. The End of The F**king World

Ben je niet vies van donkere humor? Zoek dan niet verder en ga deze serie kijken. In The End of The F**king World volgen we het verhaal van de sociaal nogal beperkte James die er vandoor gaat met zijn grofgebekte klasgenootje Alyssa. Deze vorm van humor kom je weinig tegen in series. Nog een voordeel is dat je het hele eerste seizoen in één avond kunt bingen.

4. Rick en Morty

Een wetenschapper die zijn kleinzoon meesleurt door verschillende dimensies en zo allerlei bizarre avonturen beleeft. Dit klinkt als een kinderserie, maar dat is het zeker niet. Rick en Morty is één van de meest bizarre en vreemde series op Netflix, maar wel op een ongekend hilarische manier. Wie dit kan verzinnen, is briljant en waarschijnlijk ook een tikkeltje gestoord. Het resultaat is in ieder geval briljant en kijkt heerlijk weg. Het is dan ook niet voor niets dat deze serie een gemiddelde score van 97 procent heeft op Rotten Tomatoes.

5. Arrested Development

Dit blijft een vreemd verhaal. Arrested Development werd door critici gezien als één van de beste comedyseries van dat moment, maar toch bleven de kijkcijfers tegenvallen. De serie draait om een familie die ooit om kwam in het geld, maar nu alles kwijt is. Eén van de zoons probeert vervolgens iedereen bij elkaar te houden. Arrested Development heeft een score van 89 op Metacritic en wordt door velen gezien als de beste comedyserie ooit. Zo ver willen wij niet gaan, maar het is absoluut het kijken waard.

6. Archer

Bij ‘s werelds beste geheime agent verwacht je een volwassen karakter. Iemand die geen onnodig risico neemt en professioneel is. Sterling Archer is alles behalve dat. Hij mag dan de gevaarlijkste spion ter wereld zijn, hij is ook arrogant, kinderachtig en een meester in het maken van de verkeerde keuzes. Fans van series als Southpark en Family Guy gaan hier heel veel plezier aan beleven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.