Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 7 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Manners occasions #5: betaalbare tweedehands sportwagens die gemaakt zijn voor het circuit

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto’s en verschillende prijsklassen. Ditmaal gingen we op zoek naar de perfecte auto’s voor mannen die eigenlijk coureur hadden willen worden. Snelle en wendbare sportwagens die zich thuisvoelen op het circuit en de Max Verstappen in je naar boven laten komen

Manners occasions #4: De dikste en betaalbare tweedehands SUV’s

Nissan 350Z 3.5 V6 – €9.995

Als je in Nederland een Nissan ziet rijden is het vaak een Micra, Note of zo nu en dan een Leaf. Compacte en zuinige auto’s voor de klimaatbewuste autorijder, maar de Japanse autobouwer heeft ook een hele sportieve kant. Denk bijvoorbeeld aan de legendarisch Nissan Skyline, maar ook de 350Z en 370Z. Sportwagens waarbij het niet om verbruik gaat, maar om vermogen en wegligging.

Vooral de 350Z is, vanwege zijn lagere prijs een ideale optie als je een auto zoekt die ook op het circuit zijn mannetje staat. Op Autoscout24 vonden we deze Nissan 350Z uit 2004. Het gaat hier om een sportieve variant met onder de motorkap een 3.5 liter V6 die een vermogen levert van 280pk. Meer dan genoeg voor de gemiddelde snelheidsduivel. Hij is alleen wel geïmporteerd uit Japan en dat betekent dat het stuur rechts zit.

Lotus Elise S2 RHD 1.8 – €16.995

Rond 1995 ging het niet zo lekker bij Lotus. De Britse autobouwer had het zwaar en het einde leek nabij. De toekomst van het bedrijf hing af van de Lotus Elise en zoals we inmiddels weten, werd deze auto de redding van het merk. De ongekend lichte sportwagen werd een succes en is tot de dag van vandaag één van de meest populaire sportauto’s.

Deze tweede generatie Lotus Elise uit 2001, met een verrassend lage kilometerstand, vonden we op Autoscout24. Als je alleen naar de cijfers kijkt, zou je misschien niet denken dat je met een sportwagen te maken hebt. Een 1.8 liter viercilinder met een vermogen van 120pk klinkt nu eenmaal niet zo indrukwekkend. Toch is dit een sportieveling in hart en nieren. Alles aan deze auto is gemaakt om snel en wendbaar te zijn. Zo is hij bijvoorbeeld maar 750 kilo. Er zijn maar weinig auto’s die zo sportief rijden als deze kleine tweezitter. Alleen moet je ook hier als bestuurder vanaf rechts instappen, want hij is geïmporteerd vanuit Engeland.

Porsche 911 3.4 Coupé Carrera 4 – €19.996

In een lijstje met sportauto’s kunnen we natuurlijk niet om Porsche heen. Bijna alle auto’s die bij het Duitse merk van de band rollen, voelen zich thuis op het circuit. Sportiviteit en snelheid zit Porsche in het bloed. Daarnaast zijn ze ongekend betrouwbaar en dat is bij het kopen van een tweedehands auto altijd goed. Zo is de 911 ooit uitgeroepen tot de meest betrouwbare Duitse auto ooit. Ooit gehoord van de piepende remmen van Porsche? Dat heeft dus een belangrijke reden, dat hier wordt uitgelegd.

Dat deze Porsche 911 Carrera 4 die we op Autoscout24 vonden al dik 240.000 kilometer op de teller heeft staan, is dus absoluut geen probleem. De Porsche 911 is goed vertegenwoordigd op de tweedehands automarkt, maar we kozen deze om een aantal redenen. Hij heeft een Danks sportuitlaat voor nog mooier geluid, een nieuwe motor die pas 100.000 kilometer heeft afgelegd, nieuwe remschijven en een nieuw stuur met paddle-flippers. Daarnaast stond hij altijd netjes in een garage en is dus in top conditie. Een betere reden om je racelicentie te halen is er niet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.