Martyn de Jong
Martyn de Jong Gezondheid 8 feb 2018
Leestijd: 4 minuten

10 producten waarmee skinny guys kunnen aankomen

Aankomen is voor sommigen onder ons een dagelijkse strijd. Als jij niet de grootste eetlust hebt of beschikt over een snelle stofwisseling, dan is het vaak een behoorlijke uitdaging om wat extra kilo’s te kweken. In zulke situaties kun je maar beter slim eten, wat inhoudt: calorierijk, maar wél gezond voedsel. Zet deze volgende items op jouw dagelijkse boodschappenlijstje en eet jezelf op gezonde wijze massa bij.

Avocado

Een rijpe avocado is veelzijdig, lekker en extreem gezond. Je kunt ze op veel verschillende manieren eten en het kost weinig moeite om er eentje weg te krijgen. Ze zijn daarnaast gevuld met veel gezonde vetten en een grote hoeveelheid calorieën. Ofwel: precies wat jij nodig hebt om wat extra kilo’s te pakken.

Pasta

Een normale portie pasta bevat grote hoeveelheden koolhydraten en calorieën. Je hebt het zó gemaakt en je hebt het nog sneller op, zelfs wanneer je niet zo’n grote maag hebt.  Met 220 calorieën en 43 gram koolhydraten per ongekookte portie loopt het al gauw op. En daar komt de saus en de rest nog bij. Reken maar uit je winst.

Zoete aardappel

Een zoete aardappel past uitermate goed in een gezond dieet en zit wederom boordevol met alles wat jij nodig hebt om wat meer massa aan de botten te krijgen. Je kunt ze eenvoudig klaarmaken in de oven, pan of de magnetron.  Met name de laatste manier is erg effectief. Prik een paar gaatjes in de aardappel met een satéprikker, zet je magnetron op zeventig procent en leg één zoete rakker op een magnetronbestendig bord gedurende een minuut of zeven. Roteer halverwege en finish je gerecht achteraf met wat zout en/of crème fraîche.  Eén zoete aardappel bevat al gauw 175 calorieën en veertig gram koolhydraten.

Pindakaas en notenpasta

Dit smeuïge wondermiddel is gegarandeerd goud voor jouw dieet. Met slechts een paar eetlepels pak je al snel honderden gezonde calorieën en vetten mee, die je lichaam goed kan gebruiken. Probeer bij voorkeur wel de honderd procent natuurlijke te variant te kopen. Van al die toegevoegde onzin wordt je lichaam namelijk echt niet beter. Een goede pindakaas herken je aan een lekkere laag olie die bij het aanbreken bovenin de pot drijft. Twee eetlepels pindakaas zijn goed voor maar liefst tweehonderd calorieën.

Volle (Franse) kwark

Honderd gram volle kwark bevat 140 calorieën, zeven gram vet en wel negen gram eiwit. Daar kun je wel wat (spier)massa mee opbouwen. Met name in combinatie met sport, doet dit wonderen voor je lichaam. En als je het echt bont wilt maken, roer je nog wat extra’s door de kwark.. Denk aan bessen, rozijnen, muesli of studentenhaver.

Rundergehakt

Wat kip is voor mensen die af willen vallen, is rundergehakt voor de aankomers. Daarnaast is rundergehakt ook nog eens erg vriendelijk voor de portemonnee. Maak burgers, burrito’s, een gehaktschotel of wat dan ook; het smaakt altijd goed, hoe je het ook klaarmaakt. Per honderd gram bevat rundergehakt 225 calorieën, zestien gram vet en negentien gram eiwit. Pas wel op dat je niet overboord gaat, van te veel vet wordt een lichaam namelijk niet heel gelukkig.

Rijst

Zelfs met kleine porties rijst kun je een hoop bereiken. Al die koolhydraten en calorieën tikken namelijk flink aan. Met honderd gram rijst zit je al gauw aan de 355 calorieën en een verbluffende hoeveelheid koolhydraten. Daarnaast is rijst zo veelzijdig als kip en zo goedkoop als maar kan. Niet zo dol op de normale variant? Maak er dan in een handomdraai zoete rijstepap van of probeer een variant met toegevoegde kruiden en noten.

Olijfolie

Olijfolie maakt elk stukje brood, elke salade en alles wat je kunt bakken nog lekkerder. Per eetlepel (á 15 ml) bevat olijfolie een ongelofelijke hoeveelheid calorieën. Wel 125 om precies te zijn. Wederom doe je er verstandig aan om je vetinname in de gaten te houden, maar met deze producten slurp je moeiteloos vloeibare caloriebommen naar binnen. Daarnaast is olijfolie goed voor je hart en bloedvaten. Dubbele winst.

Ribeye Steak

We eindigen uiteraard met een bombshell. Ditmaal in de vorm van een dikke lap vlees. Ribeye is zowel één van de lekkerste als meest calorierijke stukken rundvlees die je kunt vinden. Per 225 gram vlees, wat een middelmaatje is, werk je eenvoudig zeshonderd calorieën, 45 gram vet en 44 gram eiwitten naar binnen. Je zult weinig tot geen moeite hebben om een mals stuk kwaliteitsvlees weg te werken.

Meer tips over voeding en fitness vind je dagelijks op onze Facebookpagina Get Fit by Manners.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.