Martyn de Jong
Martyn de Jong Health 8 feb 2018

10 producten waarmee skinny guys kunnen aankomen

Aankomen is voor sommigen onder ons een dagelijkse strijd. Als jij niet de grootste eetlust hebt of beschikt over een snelle stofwisseling, dan is het vaak een behoorlijke uitdaging om wat extra kiloā€™s te kweken. In zulke situaties kun je maar beter slim eten, wat inhoudt: calorierijk, maar wĆ©l gezond voedsel. Zet deze volgende items op jouw dagelijkse boodschappenlijstje en eet jezelf op gezonde wijze massa bij.

Avocado

Een rijpe avocado is veelzijdig, lekker en extreem gezond. Je kunt ze op veel verschillende manieren eten en het kost weinig moeite om er eentje weg te krijgen. Ze zijn daarnaast gevuld met veel gezonde vetten en een grote hoeveelheid calorieĆ«n. Ofwel: precies wat jij nodig hebt om wat extra kiloā€™s te pakken.

Manners_ Producten die skinny heren zouden moeten eten 7

Pasta

Een normale portie pasta bevat grote hoeveelheden koolhydraten en calorieĆ«n. Je hebt het zĆ³ gemaakt en je hebt het nog sneller op, zelfs wanneer je niet zoā€™n grote maag hebt. Ā Met 220 calorieĆ«n en 43 gram koolhydraten per ongekookte portie loopt het al gauw op. En daar komt de saus en de rest nog bij. Reken maar uit je winst.

Manners_ Producten die skinny heren zouden moeten eten 9

Zoete aardappel

Een zoete aardappel past uitermate goed in een gezond dieet en zit wederom boordevol met alles wat jij nodig hebt om wat meer massa aan de botten te krijgen. Je kunt ze eenvoudig klaarmaken in de oven, pan of de magnetron. Ā Met name de laatste manier is erg effectief. Prik een paar gaatjes in de aardappel met een satĆ©prikker, zet je magnetron op zeventig procent en leg Ć©Ć©n zoete rakker op een magnetronbestendig bord gedurende een minuut of zeven. Roteer halverwege en finish je gerecht achteraf met wat zout en/of crĆØme fraĆ®che. Ā EĆ©n zoete aardappel bevat al gauw 175 calorieĆ«n en veertig gram koolhydraten.

Manners_ Producten die skinny heren zouden moeten eten 2

Pindakaas en notenpasta

Dit smeuĆÆge wondermiddel is gegarandeerd goud voor jouw dieet. Met slechts een paar eetlepels pak je al snel honderden gezonde calorieĆ«n en vetten mee, die je lichaam goed kan gebruiken. Probeer bij voorkeur wel de honderd procent natuurlijke te variant te kopen. Van al die toegevoegde onzin wordt je lichaam namelijk echt niet beter. Een goede pindakaas herken je aan een lekkereĀ laag olie die bij het aanbreken bovenin de pot drijft. Twee eetlepels pindakaas zijn goed voor maar liefst tweehonderd calorieĆ«n.

Manners_ Producten die skinny heren zouden moeten eten 6

Volle (Franse) kwark

Honderd gram volle kwark bevat 140 calorieĆ«n, zeven gram vet en wel negen gram eiwit. Daar kun je wel wat (spier)massa mee opbouwen. Met name in combinatie met sport, doet dit wonderen voor je lichaam. En als je het echt bont wilt maken, roer je nog wat extraā€™s door de kwark.. Denk aan bessen, rozijnen, muesli of studentenhaver.

Manners_ Producten die skinny heren zouden moeten eten 3

Rundergehakt

Wat kip is voor mensen die af willen vallen, is rundergehakt voor de aankomers. Daarnaast is rundergehakt ook nog eens erg vriendelijk voor de portemonnee. Maak burgers, burritoā€™s, een gehaktschotel of wat dan ook; het smaakt altijd goed, hoe je het ook klaarmaakt. Per honderd gram bevat rundergehakt 225 calorieĆ«n, zestien gram vet en negentien gram eiwit. Pas wel op dat je niet overboord gaat, van te veel vet wordt een lichaam namelijk niet heel gelukkig.

Manners_ Producten die skinny heren zouden moeten eten 10

Rijst

Zelfs met kleine porties rijst kun je een hoop bereiken. Al die koolhydraten en calorieƫn tikken namelijk flink aan. Met honderd gram rijst zit je al gauw aan de 355 calorieƫn en een verbluffende hoeveelheid koolhydraten. Daarnaast is rijst zo veelzijdig als kip en zo goedkoop als maar kan. Niet zo dol op de normale variant? Maak er dan in een handomdraai zoete rijstepap van of probeer een variant met toegevoegde kruiden en noten.

Manners_ Producten die skinny heren zouden moeten eten 5

Olijfolie

Olijfolie maakt elk stukje brood, elke salade en alles wat je kunt bakken nog lekkerder. Per eetlepel (Ɣ 15 ml) bevat olijfolie een ongelofelijke hoeveelheid calorieƫn. Wel 125 om precies te zijn. Wederom doe je er verstandig aan om je vetinname in de gaten te houden, maar met deze producten slurp je moeiteloos vloeibare caloriebommen naar binnen. Daarnaast is olijfolie goed voor je hart en bloedvaten. Dubbele winst.

Manners_ Producten die skinny heren zouden moeten eten

Ribeye Steak

We eindigen uiteraard met een bombshell. Ditmaal in de vorm van een dikke lap vlees. Ribeye is zowel ƩƩn van de lekkerste als meest calorierijke stukken rundvlees die je kunt vinden. Per 225 gram vlees, wat een middelmaatje is, werk je eenvoudig zeshonderd calorieƫn, 45 gram vet en 44 gram eiwitten naar binnen. Je zult weinig tot geen moeite hebben om een mals stuk kwaliteitsvlees weg te werken.

Meer tips over voeding en fitness vind je dagelijks op onze FacebookpaginaĀ Get Fit by Manners.

 

Reageer op artikel:
10 producten waarmee skinny guys kunnen aankomen
Sluiten