Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 9 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

5 tekenen dat je relatie een aflopende zaak is

We hopen natuurlijk dat je dolgelukkig bent met je vriendin, maar laten we eerlijk zijn. Soms verandert een relatie en maakt het goede gevoel plaats voor twijfel. In deze situaties sta je voor een moeilijke beslissing. Ga je door? Zoek je hulp? Of zet je er een punt achter. Voordat je een keuze maakt, is het belangrijk om eerst goed naar deze vijf punten te kijken.

1. Gelijkheid als basis

Om te beginnen is het belangrijk dat jij en je vriendin elkaar als gelijken zien. Zodra één van beide kanten zich boven de ander gaat plaatsen en zichzelf beter vindt, is het einde nabij. Maakt je vriendin vaak kleinerende opmerkingen of merk je dat jij dit bij je vriendin doet? Denk dan goed na welke invloed dit heeft op je relatie.

2. Gespleten persoonlijkheid

Stel je voor: je gaat met je vriendin en een aantal vrienden uiteten. Samen hebben jullie een gezellige avond en er lijkt niets aan de hand. Eenmaal thuis is je vriendin ineens niet meer die spontane en leuke meid die ze de rest van de avond wel was. Ineens is ze chagrijnig en kortaf. Dit komt vaker voor dan je denkt en is een teken dat jullie niet meer het beste uit elkaar halen. Ze probeert haar gevoel over jullie relatie te verbergen naar de buitenwereld en daar wordt uiteindelijk niemand beter van.

3. Fysiek contact

Aan het begin van iedere relatie vliegen de vonken er vaak vanaf. Je kunt niet van elkaar afblijven en als het even kan is het iedere avond weer raak. Het is heel normaal dat dit minder wordt, maar pas op dat het niet de andere kant op slaat. We hebben het dan niet eens alleen over seks, maar vooral over aanraking in het algemeen. Het klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar hoe vaak je hand in hand loopt of elkaar knuffelt is een goede graadmeter voor de kwaliteit van je relatie.

4. Altijd hetzelfde gezeur

Een relatie is niet compleet zonder af en toe stevig ruzie te maken. Dat hoort er nu eenmaal bij en als je het goed aanpakt kan het goedmaken verdomd leuk zijn. Toch zeggen de ruzies die je hebt wel iets over je relatie. Het gaat niet om hoe vaak, maar waarover jullie ruzie krijgen. Heb je altijd ruzie over dezelfde kleine dingen die eigenlijk nergens op slaan? Dan ligt de achterliggende reden voor de ruzie waarschijnlijk een stuk dieper.

5. Blijven dromen

Iedereen heeft dromen die hij wil waarmaken, maar kan dat binnen je huidige relatie? Denk daar eens over na. Is het leven dat je graag wil hebben mogelijk binnen de situatie waar je nu in zit? Als dit niet het geval is ga je waarschijnlijk nooit helemaal gelukkig zijn. In een relatie moet je elkaar juist versterken zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Als je jouw vriendin ziet als een rem, kun je er maar beter een punt achter zetten.

Herken je één of meer van deze vijf punten in je relatie? Denk dan goed na wat je er aan gaat doen. In veel gevallen kan het ook zijn dat je vriendin om een andere reden niet goed in haar vel zit. Neem daarom nooit overhaaste beslissingen en praat met elkaar. Laat weten waar je mee zit en kijk of jullie samen een oplossingen kunnen vinden. Wees daarin ook niet bang om hulp te zoeken. Werkt dit allemaal niet? Dan kun je toch echt beter je eigen weg kiezen.

Twijfel over je relatie?

Weet je na het lezen van dit artikel nog niet zeker of je relatie een aflopende zaak is? Klik dan hier om te ontdekken of je een goede relatie hebt en of zij wel de juiste voor je is.

Independent

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.