Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Human Interest 19 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Zo weet je of jij een goede relatie hebt en of zij de juiste dame voor jou is

Relaties zijn niet altijd makkelijk. Het vereist toewijding en hard werk om een relatie te laten slagen. Onlangs schreven we nog over hoe je kunt zien of jouw vriendin moeilijk is, maar hoe weet je eigenlijk of je de juiste dame aan de haak hebt geslagen? Wij leggen het uit.

Je vertrouwt haar

Het is natuurlijk een no-brainer, maar ó zo belangrijk. Het is niet de bedoeling dat je jouw vriendin onderwerpt aan een verhoor zodra ze thuiskomt van een avondje stappen. Zij vertrouwt je ook als jij een pilsje gaat drinken met de mannen. Jaloezie daar gelaten, elkaar vertrouwen hoeft niet altijd makkelijk te zijn. Je vertrouwt haar omdat je weet dat ze jou respecteert. Je moet er van uit kunnen gaan dat zij niet zomaar achter elke man op de dansvloer aan gaat als jij niet in de buurt bent.

Jullie levens sluiten goed op elkaar aan?

Jouw ouders zullen dit begrip hoogstwaarschijnlijk anders interpreteren, maar wat wij er anno 2018 mee bedoelen is: jouw voorkeuren en levenskeuzen komen in grote lijnen overheen met die van haar. Jullie schema’s hoeven niet voor honderd procent op elkaar aan te sluiten, jij hebt jouw carrière en zij die van haar, maar in alle hectiek weten jullie wel tijd voor elkaar te creëren. Het is ook van ongekend belang dat jullie seksueel compatible zijn. De seks moet ook goed zijn. Dit kan anders namelijk een groot struikelblok zijn in de relatie.

Dezelfde interesses

Op een zeker punt in de relatie moeten jullie dezelfde dingen willen. Hetzij samenwonen, hetzij kinderen, ga zo maar door. Er kan niets zo frustrerend zijn als samen zijn met iemand die jouw persoonlijke groei in de weg staat. Het wordt snel lastig als zij stil blijft staan en jij door wil met een leven samen. Het is niet ongebruikelijk dat jij wellicht sneller gaat dan zij dat doet, maar als jullie na jaren samenzijn nog steeds leven als in het begin van de relatie is dit een probleem. Communicatie speelt hier een grote rol, maar je zal merken dat de relatie zijn houdbaarheidsdatum heeft bereikt als zij hier niet aan wil werken.

Kun je goed met haar vrienden en familie?

In het begin denk je hier minder aan, maar ouders en vrienden spelen op zeker punt een integrale rol. Iedereen kan een goede schoonmoeder-grap waarderen, maar zodra jij niet met die vrouw door een deur kan, ontstaan er problemen. Het klinkt oneerlijk (want dat is het ook), maar een goede omgang met haar ouders bepaalt wel of jouw relatie makkelijk is of juist niet. Hetzelfde geldt voor haar vriendengroep. Als jij die mensen niet kan luchten of zien, zal dat snel voor gezeur zorgen en je zal de eerste niet zijn die hierdoor uit elkaar gaat.

relatie, liefde, relaties

Accepteer haar exact zoals zij is

Ook dit klinkt als een logisch statement, maar is toch zeer belangrijk. Zodra jij het gevoel krijgt dat je te veel aan haar wil veranderen, kan het zijn dat zij niet per sé de juiste meid voor je is. Iedereen wil wel eens wat veranderen aan zijn partner, wat geen probleem hoeft te zijn. Elkaar corrigeren is normaal in een relatie. Zij zal ook haar best doen om jou elke dag een beetje beter te maken. Je merkt het snel als je haar in een compleet ander persoon wil vormen en het ergste, zij merkt dat ook!

Tot slot: is het gemakkelijk?

Je weet het eigenlijk al meteen als de relatie gewoonweg makkelijk is. Het is geen rotklus om op de trein te stappen als je haar opzoekt, je lacht veel samen, je probeert zoveel mogelijk met elkaar te delen. Uiteraard is er plaats voor een ruzie op zijn tijd. Het is uniek als je zelden tot nooit in een meningsverschil of ruzie belandt met jouw vriendin. Je merkt echter dat de relatie makkelijk is als deze ‘ruzie’ met weinig moeite wordt bijgelegd. In grote lijnen: zodra je niet constant over de relatie hoeft te denken en als alles zonder moeite in een gestaag tempo verloopt, zit het helemaal goed.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.