Red Bull komt met heel goed nieuws over de nieuwe bolide van Max Verstappen

Het afgelopen jaar was niet het jaar van Red Bull Racing. Waar het team de hoop had weer aansluiting te vinden bij Mercedes en Ferrari, moest het uiteindelijk genoeg nemen met een plek tussen de top en het middenveld. De sporadische overwinningen van Daniel Ricciardo en Max Verstappen waren daardoor slechts een pleister op de wonden. Dat moet in 2018 anders. Daarom heeft het team gekozen voor een andere aanpak en die lijkt te werken.

In de voorgaande seizoenen liep het team waar Max Verstappen voor rijdt iedere keer achter de feiten aan. Hierdoor moesten Red Bull Racing keer op keer proberen om zich terug te knokken. Deze achterstand was het gevolg van een strategische keuze die het team maakte. Hoofdontwerper Adrian Newey werkt namelijk volgens een filosofie waarbij de auto zo laat mogelijk gereed is.

De nieuwe strategie van Red Bull in Formule 1

Het voordeel hiervan is dat er meer tijd gestoken kan worden in de ontwikkeling van de auto. Een nadeel is dat er aanzienlijk minder getest kan worden. Waar de meeste teams al tijdens de eerst wintertests over een betrouwbare auto beschikken, moest dat bij Red Bull altijd nog maar blijken. Vaak duurde het tot ergens halverwege het seizoen voordat de auto pas optimaal begon te presteren.

Dr. Helmut Marko liet in het programma Sport und Talk aus dem Hangar-7 weten dat het dit jaar anders gaat zijn. Red Bull wil namelijk al bij de eerste race in Australië voorin meedoen. Of dat gaat lukken is natuurlijk nog maar afwachten, maar het feit dat Red Bull twee weken voorloopt op schema is een positief teken. Tussen 26 januari en 1 maart gaan we voor het eerst zien of Max Verstappen een kampioenswaardige auto krijgt dit jaar. Dan vindt namelijk de eerste testweek van het 2018 seizoen plaats.

Reageer op artikel:
Red Bull komt met heel goed nieuws over de nieuwe bolide van Max Verstappen
Sluiten