Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

5 heerlijke Marvel-films op Netflix voor fans van superhelden én LEGO

En jij maar denken dat je de superhelden van Marvel alleen op Disney+ vindt. Nou, niet dus. Op Netflix vind je deze heerlijke korte LEGO-films.

Er komt zoveel nieuw materiaal aan in het MCU, zowel films als series, dat zelfs fans hun geheugen weer even moeten opfrissen. Dat kun je doen met een Marvel-marathon (in juiste volgorde) op Disney+. En als je minder tijd hebt, ga je naar Netflix voor de korte versies in LEGO-stijl.

LEGO x Marvel-films op Netflix

Zoals je gewend bent van zowel LEGO als Marvel-films, zijn ook deze shortfilms doorspekt met droge humor. Het gaat om alternatieve verhalen, maar wel met bestaande superhelden uit het MCU. Ideale Netflix-snacks voor bijvoorbeeld in de trein, want ze duren maar 20 minuten.

1. Black Panther

Als Thanos samen met slechteriken Killmonger en Klaue de aarde wil vernietigen, probeert Black Panther hen te stoppen als ze het vibranium van Wakanda willen stelen. Daarbij krijgt hij hulp van een paar Avengers.

Nu te zien op Netflix.

2. Avengers Reassembled

Als Ultron de controle krijgt over het pantser van Iron Man, moeten de Avengers hun vriend redden en een duivels plan voorkomen waarmee de wereld wordt overgenomen. Deze LEGO x Marvel-film is alweer vijf jaar oud, maar nu weer actueel in verband met deze rechtszaak rond het pak van Iron Man.

Nu te zien op Netflix.

3. Spider-Man Vexed by Venom

Terwijl Green Goblin en Venom samen een catastrofaal plan smeden, schakelt Spider-Man een bondgenoot in en moet hij vertrouwen op zijn spinintuïtie om de schurken te stoppen. Het is de nieuwste film uit de samenwerking tussen LEGO en Marvel.

Nu te zien op Netflix.

4. LEGO x Marvel Superheroes Maximum Overload

In LEGO x Marvel Superheroes Maximum Overload is het oppassen voor Loki. Hij bouwt een leger op om de aarde te overmeesteren. Dat houdt Spider-Man en S.H.I.E.L.D. behoorlijk bezig. Maar wees gerust, er komen ook andere superhelden helpen.

Nu te zien op Netflix.

5. Guardians of the Galaxy: The Thanos Threat

De Guardians zijn op een missie om de Bouwsteen aan de Avengers te geven voordat de Ravagers, Thanos en zijn volgelingen de steen van hen stelen. Check ook de LEGO x Star Wars-cameo’s, die naast de superhelden van Marvel de show stelen.

Nu te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.