Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Regisseur Netflix-hit Rebel Moon onthult pitch voor James Bond-film

Zack Snyder is na de Netflix-blockbuster Rebel Moon niet te beroerd om zijn pitch voor een nieuwe James Bond-film te verklappen.

2023 was het jaar waarin we volgens juicekanalen en zelfbenoemde experts de nieuwe James Bond zouden leren kennen. Nou, op het moment van schrijven is het 28 december, en de nieuwe 007 is is in geen velden of wegen te bekennen.

Waar blijft James Bond?

Terwijl de wedkantoren los bleven gaan met hun ranglijstjes verzekerde producente Barbara Broccoli ons nogmaals dat het nog jaren zal gaan duren voor James Bond terugkeert.

Na Oppenheimer deden er vervolgens meerdere keren geruchten de ronde dat Christopher Nolan in gesprek zou zijn om de eerste twee nieuwe Bond-films met de uiteindelijke opvolger van Daniel Craig te gaan regisseren. Nieuws dat hij zelf ontkent, overigens.

Maar wat nou als niet Nolan, maar Zack Snyder met 007 aan de slag zou gaan? Het is een verre van voor de hand liggende combinatie, maar de Justice League-regisseur heeft wel al een pitch klaarliggen.

De 007-pitch van Zack Snyder

De 57-jarige filmmaker is bezig met een promotieronde voor Rebel Moon, de gloednieuwe Netflix-franchise die ooit begon als een Star Wars-pitch. De wet van Hollywood leert ons dat elke regisseur minstens één keer per promotietour naar James Bond gevraagd moet worden, en dit keer kreeg The Atlantic de eer.

ARMY OF THE DEAD Zack Snyder school Netflix
Zack Snyder op de set van Army of the Dead (Afbeelding: Netflix)

In hun interview met Snyder kwam aan bod hoe de Rebel Moon-regisseur een nieuw hoofdstuk voor 007 in zou luiden. Daar had de filmmaker blijkbaar al over nagedacht, want zijn antwoord is concreet:

“Het zou cool zijn om een 20-jarige James Bond te zien. De humble roots waar hij vandaan komt. Welk jeugdtrauma je in staat stelt om James Bond te zijn. Daar moet iets mee te doen zijn,” aldus Zack Snyder.

Een jonge Bond als nieuw begin

Het is een hoofdstuk uit het leven van Bond dat al aangestipt werd in Skyfall, maar in de films zelden of nooit uitgebreid wordt verkend. Dat draagt bij aan het mysterieuze sfeertje rondom het iconische personage, maar een keer wél in die periode duiken zou een interessant hoofdstuk voor de filmfranchise op kunnen leveren.

Bovendien zouden Broccoli en co. op die manier voor een nog jongere acteur kunnen kiezen, want met het vertrekpunt van een jonge Bond kun je nog decennia lang films blijven maken met hetzelfde gezicht, waar Craig al vrij snel begon te worstelen met de fysiek zware opnames.

Toch is een duik in het leven van Commander Bond waarschijnlijk te veel gevraagd. Alhoewel de producenten van de films weinig hebben losgelaten over hun toekomstplannen voor 007, is het wel duidelijk dat ze een acteur van ergens in de dertig zoeken, en niet voor een te jonge Bond willen gaan.

Geschrapte prequel-plannen

Bijna was de pitch van Snyder niet meer nodig, al aan het einde van de jaren tachtig. Toen had de studio achter de franchise het plan om een prequel te maken, waarin we te zien zouden krijgen hoe een jonge Bond bij de geheime dienst kwam te werken. Plannen die helaas destijds geschrapt zijn, samen met de exit van Bond-acteur Timothy Dalton.

Young Bond
Young Bond (Afbeelding: Penguin)

Fans die toch snakken naar meer avonturen van een jonge James Bond, hoeven het niet te houden bij de pitch van Zack Snyder. De succesvolle boekenserie Young Bond gaat namelijk exact over die periode van het leven van Bond.

En Zack Snyder zelf? Laten we voor hem hopen dat het tweede deel van Rebel Moon beter uitpakt dan de eerste film, die compleet neergesabeld wordt op Rotten Tomatoes. En ach, anders kan hij alsnog zijn Bond-pitch omtoveren tot een origineel project, net zoals de origin story van Rebel Moon.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.